Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

V luxusních restauracích se podávají pokrmy, jejichž názvy mnohdy ani neznáme. V televizních pořadech o vaření nebo v kuchařských knihách najdeme recepty, které zní cizokrajně, ale jejich příprava je celkem snadná.

Cizí názvy v gastronomii jsou naprosto běžné. Označují pokrmy, které mají původ v cizí zemi a při jejich přípravě jsou použity suroviny, které neznáme nebo je musíme pracně shánět. Přesto jsou mezi námi kuchaři, kteří vědí, co vaří a odkud jídlo je.

Známé a neznámé pokrmy v gastronomii

Víte, odkud pochází polévka Bouillabaisse a Ratatouille ze zeleniny? Už jste slyšeli o guláších Cassoulet a Cioppino? Ochutnali jste indický naandort kladdkaka ze Švédska nebo vynikající stir-fry z woku? O některých pokrmech jste už slyšeli, jiné umíte uvařit, ale u většiny z nich budete váhat nad zemí původu.
 
Máte chuť otestovat své znalosti v zábavném kvízu? Dokážete určit, k jaké zemi patří konkrétní pokrm? Věnujte vyplnění kvízu pár minut a velice rychle to zjistíte:
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přidat komentář