Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Quinoa je oblíbenou přílohou pro její všestranné využití a především pro její přirozenou bezlepkovost. Pochutnat si na ní tak mohou i mnozí z alergiků a celiaků. Vyvarujte se chybám při její přípravě a pochutnejte si na ní s námi.

Quinoa je nenadýmavá a lehce stravitelná. Připravit ji lze nasladko v podobě oblíbených ranních kaší, ale také naslano jako přílohu či vložku do polévek. Jak ji dobře uvařit a předejít chybám? Poradíme vám, jak správně na to.

Časté chyby při přípravě quinoy

Připravte si quinou bez následujících chyb, abyste si ji mohli naplno vychutnat:

  1. Quinou nenamáčíte. To je jedna z nejčastějších chyb. Namočte ji před vařením do studené vody po dobu 10 minut. Zbavíte ji tím hořkosti, která by vám zkazila chuť celého pokrmu.
  2. Nedodržujete poměr vody a quinoy. Pokud chcete docílit požadované konzistence a správného uvaření, dodržujte poměr 2 díly vody na 1 díl quinoy.
  3. Rozvařená quinoa není chuťově dobrá. Hotová quinoa lehce křupe mezi zuby, ale v žádném případě není tvrdá, pozor na to. Vařte ji po dobu 15 minut a občas ji promíchejte, aby se nepřichytla ke dnu hrnce. Nakonec ochutnejte.

Quinoa má zcela neutrální chuť. Pokud ji chcete ochutit, povařte ji v silném vývaru, případně s bylinkami. Tuto pseudoobilovinu můžete zakoupit v černé, bílé a červené barvě. Vyzkoušejte quinou s vůní Itálie, jejíž přípravou vás provede videorecept:

Komentáře

Další tipy a triky