Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Jak krájet na mandolíně? Kuchyňský pomocník ušetří práci s krájením zeleniny
Zdroj: Freepik, freepik

Mandolína je nepostradatelný přístroj v každé kuchyni především náročnějších kuchařů. S mandolínou zvládnete krájení zeleniny několika způsoby a navíc bleskovou rychlostí, ušetří vám tak spoustu práce.

Mandolína umožňuje díky ostrým čepelím rychlé krájení většího množství zeleniny a zároveň také výrazně zkracuje dobu přípravy pokrmu. Zelenina je navíc precizně a souměrně nakrájená, díky tomu dodáte pokrmům krásný vzhled.

Jak krájet na mandolíně

Mandolínový kráječ je oblíbený především pro přesné a rychlé krájení ovoce i zeleniny. Zároveň poskytuje bezpečnost během práce, a to díky chrániči prstů. Na trhu existuje mnoho typů mandolín a vybírat je můžete podle svých nároků na krájení zeleniny.
  • Krájení je velmi snadné, jednoduše pohybujete surovinou tam a zpět na ostří mandolíny a pod ním budou padat dokonale nakrájené plátky.
  • Podle typu mandolíny můžete měnit tloušťky buď přímo na přístroji nebo vyměňovat destičky, s předem určenou tloušťkou či typem krájení na kostky, hranolky a vlnky.

Mandolína je často využívaná především tam, kde je třeba rychlost a preciznost krájení zeleniny. Výhodou je také bezpečnost při krájení a odolnost přístroje při  každodenním používání, přístroj díky tomu dokáže vydržet i mnoho let.

Komentáře

Další tipy a triky