Jak krájet na mandolíně? Kuchyňský pomocník ušetří práci s krájením zeleniny
Mandolína je nepostradatelný přístroj v každé kuchyni především náročnějších kuchařů. S mandolínou zvládnete krájení zeleniny několika způsoby a navíc bleskovou rychlostí, ušetří vám tak spoustu práce.
Mandolína umožňuje díky ostrým čepelím rychlé krájení většího množství zeleniny a zároveň také výrazně zkracuje dobu přípravy pokrmu. Zelenina je navíc precizně a souměrně nakrájená, díky tomu dodáte pokrmům krásný vzhled.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jak krájet na mandolíně
- Krájení je velmi snadné, jednoduše pohybujete surovinou tam a zpět na ostří mandolíny a pod ním budou padat dokonale nakrájené plátky.
- Podle typu mandolíny můžete měnit tloušťky buď přímo na přístroji nebo vyměňovat destičky, s předem určenou tloušťkou či typem krájení na kostky, hranolky a vlnky.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Mandolína je často využívaná především tam, kde je třeba rychlost a preciznost krájení zeleniny. Výhodou je také bezpečnost při krájení a odolnost přístroje při každodenním používání, přístroj díky tomu dokáže vydržet i mnoho let.
Komentáře