Rafaelo: Vyzkoušejte 2 nejlepší postupy tvoření lahodných kokosových kuliček
Spojení kokosu a mandlí si neodmyslitelně každý spojí s chutí Rafaela. Kupované kuličky však dokážete připravit i doma, stejně chutně a hlavně výrazně levněji. V následujícím článku vám poradíme, jak na to.
Kokosové neboli Rafaelo kuličky řadíme mezi nepečené cukroví, které se připravuje v posledním týdnu před Štědrým dnem. Při prvním kousnutí se vám rozplyne na jazyku chuť kokosu a uprostřed příjemně křupne schovaná mandle. Receptů na jejich přípravu je několik. My vám dnes představíme dva nejoblíbenější z nich.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Rafaelo kuličky ze salka
Rafaelo kuličky ze sušeného mléka
Příjemně vychytaná chuť kokosu a sušeného mléka vás překvapí svou jemností. Tento způsob přípravy Rafaela je také snadný, jenom je nutné mít připraveno více ingrediencí. Než se pustíte do samotného tvarování kuliček, doporučujeme vám směs nechat minimálně půl hodiny uležet v lednici.
Vánoce a vánoční cukroví
Vánoce patří k nejkouzelnějším obdobím v roce a nedomyslitelně k nim patří vůně domácího cukroví.
Zpravidla se začíná perníčky, poté následují zástupci z křehkého těsta – vanilkové rohlíčky, linecké, pracny. Ke konci adventního období přijdou na řadu sněhové pusinky a kokosky. A nakonec dojde řada na nepečené druhy cukroví, jakou jsou vosí hnízda a různé kuličky.
Mohlo by vás zajímat:
Linecké cukroví | Perníčky | Nepečené cukroví | Pracny | Vanilkové rohlíčky | Kokosky | Vosí hnízda
Další tipy a triky
Přečtěte si Zobrazit více
Přehled nepečeného cukroví jako inspirace. Nebojte se popustit uzdu fantazii
Rajčata s česnekem: Jak snadno a rychle připravit báječnou směs na ochucování jídel
Jak tvarovat kuličky z nepečeného těsta? A co když se nám rozpadají? Zvládneme to snadno, stačí použít jednoduché rady
Komentáře