Jak připravit rajčatový salát? K rajčatům patří cibule a výtečná zálivka
Málokterá kombinace syrové zeleniny je tak oblíbená jako rajčata s cibulí. Tuto dvojici stačí pouze jemně posolit a chutná skvěle. Naučíme vás připravit výtečnou sladkokyselou zálivku, aby váš salát chutnal dokonale.
Chuť rajčat a cibule se velmi dobře doplňuje, není potřeba přidávat žádnou další zeleninu. Pokud přidáte např. krásně vybarvené papriky, salát bude též velmi chutný, ale již přijdete o jednoduchou kombinaci rajčat a cibule, která je pro mnoho z nás tím "pravým".
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jak připravit rajčatový salát
Na základní dávku podle našeho receptu budete potřebovat 2–4 velká rajčata a 2 lžíce jemně nakrájené cibule. Na zálivku si připravte bílý nebo červený vinný ocet, cukr, olivový olej, sůl a mletý pepř. Na doplnění salátu se bude hodit naťová petržel, bazalka nebo pažitka.
- Zálivka: Do misky dáme 50 ml studené vody, 2 lžíce octa, 1 lžíci cukru, 1 lžíci olivového oleje, sůl a mletý pepř podle chuti.
- Suroviny na zálivku mícháme až do rozpuštění cukru a soli. Pak přidáme jemně nasekanou naťovou petržel.
- Do jiné misky nakrájíme rajčata ("bubáky" můžeme z estetických důvodů odstranit). Přidáme jemně nakrájenou cibuli.
- Zeleninu zalijeme zálivkou a necháme chvilku v chladnu uležet, aby se chutě lépe propojily. Stačí 15–30 minut.
- Salát je příjemně osvěžující a výborně chutná k vařeným jídlům. Skvělý je např. k bramborové kaši a smaženému květáku.
Podívejte se na celé znění receptu na základní sladkokyselou zálivku k rajčatovému salátu s cibulí.
Jaký typ salátu s rajčaty máte nejraději u vás doma? Budeme rádi, když nám napíšete, co se vám nejvíce osvědčilo a která kombinace je pro vás nejchutnější.
Komentáře