Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Málokterá kombinace syrové zeleniny je tak oblíbená jako rajčata s cibulí. Tuto dvojici stačí pouze jemně posolit a chutná skvěle. Naučíme vás připravit výtečnou sladkokyselou zálivku, aby váš salát chutnal dokonale.

Chuť rajčat a cibule se velmi dobře doplňuje, není potřeba přidávat žádnou další zeleninu. Pokud přidáte např. krásně vybarvené papriky, salát bude též velmi chutný, ale již přijdete o jednoduchou kombinaci rajčat a cibule, která je pro mnoho z nás tím "pravým".

Jak připravit rajčatový salát

Na základní dávku podle našeho receptu budete potřebovat 2–4 velká rajčata a 2 lžíce jemně nakrájené cibule. Na zálivku si připravte bílý nebo červený vinný ocet, cukr, olivový olej, sůl a mletý pepř. Na doplnění salátu se bude hodit naťová petržel, bazalka nebo pažitka.

  1. Zálivka: Do misky dáme 50 ml studené vody, 2 lžíce octa, 1 lžíci cukru, 1 lžíci olivového oleje, sůl a mletý pepř podle chuti.
  2. Suroviny na zálivku mícháme až do rozpuštění cukru a soli. Pak přidáme jemně nasekanou naťovou petržel.
  3. Do jiné misky nakrájíme rajčata ("bubáky" můžeme z estetických důvodů odstranit). Přidáme jemně nakrájenou cibuli
  4. Zeleninu zalijeme zálivkou a necháme chvilku v chladnu uležet, aby se chutě lépe propojily. Stačí 15–30 minut.
  5. Salát je příjemně osvěžující a výborně chutná k vařeným jídlům. Skvělý je např. k bramborové kaši a smaženému květáku.

Podívejte se na celé znění receptu na základní sladkokyselou zálivku k rajčatovému salátu s cibulí.

Jaký typ salátu s rajčaty máte nejraději u vás doma? Budeme rádi, když nám napíšete, co se vám nejvíce osvědčilo a která kombinace je pro vás nejchutnější.

Komentáře

Přidat komentář

Přidat komentář

Další tipy a triky