Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Nasládlá rajská s lehce kyselým tónem je jednou z nejoblíbenějších omáček. Chutná jak dětem, tak i dospělým, a to i díky tomu, že ji pokaždé můžete servírovat nejen s jinou přílohou, ale i s jiným druhem masa, nebo dokonce úplně bez něj.

Receptů na rajskou omáčku najdete i v našem receptáři nemálo. Pro ty, kteří se ji rozhodnou uvařit poprvé, může být tedy velmi těžké vybrat si ten správný. My jim v tom lehce pomůžeme, a přinášíme recept na bleskovou rajskou omáčku, kterou zvládne hravě uvařit každý.

Recept na rychlou rajskou omáčku

Na tři porce rajské omáčky si připravte: 3 lžíce oleje, 1 cibuli, 2 lžíce hladké mouky, 140 g rajčatového protlaku, 5 hřebíčků, 1 bobkový list, 1 kuličku nového koření, 1 lžíci cukru, 750 ml vývaru, citrónovou šťávu a sůl.

  • Očištěnou cibuli nakrájejte najemno a zpěňte na rozpáleném oleji.
  • K cibuli přisypte hladkou mouku a míchejte, dokud nevznikne jíška.
  • Přidejte cukr s rajčatovým protlakem a chvíli restuje. Přimíchejte koření a nechte provonět.
  • Za stálého míchání vlijte velmi pomalu vývar. Přiveďte k varu a následně vařte na mírném ohni 20 minut.
  • Omáčku osolte a přidejte pár kapek citrónové šťávy. Podle chuti můžete rajskou případně i přisladit.
  • Omáčku přeceďte přes nerezový cedník a podávejte s knedlíkem, těstovinami, plátkem masa nebo s karbanátky – jak jen máte rádi.

Pro ty úplné začátečníky jsme natočili video, ve kterém uvidíte postup přípravy rajské krok za krokem. Není to ale nic těžkého, takže se nemusíte bát, že by se omáčka nepovedla.

Přejeme dobrou chuť.

Komentáře

Další tipy a triky

Naposledy jste si prohlédli