Ředkvičkové saláty: Inspirujte se báječnými recepty na jarní saláty
Sezóna ředkviček je v plném proudu a pro naše tělo jsou malé bulvičky blahodárnou zeleninou plnou vlákniny, vitamínů i minerálů. Jedná se o kulaté kořeny růžovo-fialové barvy, které nám v ústech vyvolají jemně štiplavou chuť.
Ředkvičky mají široké využití - především je konzumujeme syrové, často je také využíváme ke zdobení pokrmů pro jejich pestré zbarvení. Avšak především se hodí do salátů a pomazánek, výborné jsou také jen smíchané s jogurtem nebo zakysanou smetanou.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Zeleninové jarní saláty
Ředkvičky jsou oblíbenou jarní zeleninou, často je doplňujeme listovým salátem i jinými druhy zeleniny, také šunkou a sýry. Salát smícháme s báječnou zálivkou na jogurtovém základu, ochutit ji můžeme koprem a kapkou citrónové šťávy.
Bramborové jarní saláty
S ředkvičkami můžeme v kuchyni vykouzlit báječné pokrmy, tuto zeleninu nemusíme míchat pouze se salátovými listy, ale chutná je také s vařenými bramborami. Vznikne výtečný jarní bramborový salát, který zasytí na dlouhou dobu.
Pojďte si připravit podle videoreceptu tento jednoduchý jarní ředkvičkový salátek se šunkou a sýrem, ochucený majonézou a kapkou citrónové šťávy. Přejeme dobrou chuť.
Komentáře