Jak na nejlepší těstíčko na obalování řízků. Takhle připravíte sýrové, česnekové, sezamové a další oblíbená těstíčka k obalování
Řízky na sváteční oběd obvykle balíme v trojobalu, ale někdy máme chuť připravit něco nového a netradičního. Pro změnu můžeme vyzkoušet řízky v těstíčku. A jaké těstíčko vybrat? Inspirovat nás mohou oblíbené recepty.
Čím obalovat řízky
Mohlo by vás zajímat
Nejjednodušší těstíčko na obalování
Potřebujeme vejce, mouku, oblíbené koření, případně prášek do pečiva nebo škrob. Směs doplníme vodou, mlékem nebo trochou piva. Připravené řízky rovnou smažíme nebo je ještě obalíme strouhankou či nadrcenými kukuřičnými lupínky.
Těstíčko se strouhaným sýrem
Jakmile vejce rozšleháme s mlékem a moukou, přidáme jemně nastrouhaný sýr (eidam, goudu, uzený), osolíme a můžeme začít s balením. Do základního těstíčka se hodí jemně nakrájený salám, šunka nebo petrželka. Místo mléka se dá použít pivo.
Pikantní těstíčko s česnekem nebo zázvorem
Těstíčko s ořechy a semeny
Jiné těstíčko připravíme, když do směsi přisypeme buď sezam nebo mleté ořechy. Místo obyčejného mléka se dá použít mléko kokosové. Podle našeho receptu kuřecí řízky do kokosového těstíčka (marinády) naložíme a po okapání je usmažíme.
Těstíčko zelné, květákové nebo cuketové
Do těstíček zužitkujeme oblíbenou zeleninu, ať už nahrubo nastrouhanou cuketu, najemno nastrouhaný květák nebo nadrobno pokrájené kysané zelí. Dochutíme, přidáme vejce, mouku, někdy i strouhaný sýr. Obalené řízky usmažíme dozlatova.
Petrželka, žampióny a sterilovaný hrášek
Upotřebíme i další suroviny, které máme doma zrovna k dispozici. Využijeme jemně nakrájenou naťovou petržel, nastrouhané žampióny nebo dokonce sterilovaný hrášek. Těstíčko musí mít dobrou soudržnost a konzistenci.
Komentáře