Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Piškotová roláda bývá jednou z prvních výzev začínajících cukrářů. Ač se to nezdá, může být velmi rychlým moučníkem bez šlehání sněhu a tanečků kolem sporáku. Nebude úplně nadýchaná jako ta poctivá, ale svůj úkol splní. Bude rychlá a zvládne ji každý začátečník.

Na roládu máme požadavek, aby byla pružná, šla dobře zatočit a skvěle vypadala i chutnala. Až začátečníci zvládnou snadný recept, jistě je to povzbudí k vyzkoušení té klasické rolády se šlehaným bílkovým sněhem. Ta je totiž bezkonkurenční.

Roláda pro úplné začátečníky

Její výhoda je v šlehání celých vajec s cukrem, což urychlí i usnadní práci.

Vytvořili jsme pro vás názorný videorecept na roládu, kde je toto jednoduché těsto v jednom případě vylepšené kokosem a ve druhém kakaem. Ať se vám práce podaří.

 

Komentáře

Další tipy a triky