Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Romadur je měkký, zrající sýr, který pochází z Belgie. Zraje pod žlutým mazem, sám má světle žlutou barvu a pronikavou vůni. U nás je oblíbený i proto, že se svým aroma podobá tradičním tvarůžkům.

Sýr Romadur má typické aroma a pikantní chuť. Pro většinu lidí jde o páchnoucí sýr, který se dá konzumovat jen stranou od ostatní společnosti, to nic nemění na jeho oblíbenosti hlavně mezi muži. Z Romaduru se dají připravit různé pokrmy.

Co se dá udělat z Romaduru

Nejtypičtějším zpracováním Romaduru jsou pomazánky:

  • Sýr můžeme rozkrájet, rozmačkat, umlít nebo ušlehat s přidáním jiného sýra, masa, tvarohu, másla, vajec, zelených bylinek a natí.
  • Můžeme ho nakládat se solí, pepřem a kořením, aby získal ještě pikantnější chuť, což z něj dělá výbornou přílohu k pivu.
  • Plátky Romaduru s čerstvým chlebem a máslem jsou jednoduchou večeří, na které si může pochutnat celá rodina.

Romadur v hlavních jídlech

Aromatický sýr kombinujeme s chuťově méně výraznými potravinami:

Romadur nesmíme zatratit jen proto, že "páchne". Je to sýr, který je velice chutný a oživí mnoho fádních pokrmů. Rozhodně stojí za to ho v kuchyni vyzkoušet.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přidat komentář

Další tipy a triky