Jak připravit roštěnou à la Stroganov? Tajemství dokonalé omáčky i šťavnatého masa
Roštěná à la Stroganov je jedním z nejoblíbenějších pokrmů, který kombinuje šťavnaté hovězí maso s lahodnou kyselou omáčkou. Příprava je rychlá, chuťové kombinace nezapomenutelné a flambování dodá jídlu extra šmrnc.
Roštěná à la Stroganov je oblíbené jídlo původem z Ruska, které si našlo cestu i do české kuchyně. Jde o šťavnaté a křehké plátky hovězího masa podávané v krémové omáčce s nakládanými okurkami, cibulí, hořčicí a zakysanou smetanou. Finálnímu pokrmu dává na přitažlivosti flambování, které zvýrazňuje jeho chuť.
Mohlo by vás zajímat
Jak připravit roštěnou à la Stroganov
Stroganov je ideální volbou pro slavnostní příležitosti nebo rodinné večeře, kde oceníte nejen skvělou chuť, ale i rychlou přípravu. Stačí kvalitní maso a výsledek bude dokonalý.
- Hovězí roštěnou pokrájíme na širší nudličky, které posypeme drceným černým a zeleným pepřem.
- Maso zprudka opékáme na másle po dobu 8 minut, průběžně ho mícháme.
- Následně opečené nudličky vložíme do pekáčku, podlijeme hovězím vývarem, zakápneme červeným vínem a pečeme v troubě vyhřáté na 140 °C.
- Mezitím si orestujeme na klínky pokrájenou cibuli a žampiony. Zalijeme je rajským protlakem, přidáme na kostičky pokrájené kyselé okurky a podusíme do měkka.
- Sos z pečení necháme vychladnout a smícháme ho se zakysanou smetanou. Vzniklou směs vlijeme do omáčky a krátce povaříme.
- Na závěr můžeme maso polít vodkou nebo koňakem a flambovat.
- Tradiční přílohou jsou opékané brambory, ale hodí se také hranolky, rýže či těstoviny.
Roštěná à la Stroganov je pokrm, který se snadno stane jedním z těch oblíbených ve vaší kuchyni. Je rychlý na přípravu, chutný a elegantní, což ocení nejen vaši hosté, ale i rodina.
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Podzimní chilli salát
Přidáno před 9 hodinami
Jemný švestkový koláč s drobenkou
Přidáno před 10 hodinami
Cheesecake s dýní a limetovými šnečky
Přidáno před 13 hodinami
Čalamáda z cuket a paprik
Přidáno před 17 hodinami
Salát z červené řepy s kozím sýrem a ořechy
Přidáno před 17 hodinami
Jednoduchý předkrm pro milovníky krevet
Přidáno před 20 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Roštěná à la Stroganoff: Šťavnaté a křehké maso chuťově ladí s kyselou omáčkou. Šmrnc dodá závěrečné flambování
10 tipů, jak na dokonalý hovězí vývar: Věnujte čas předpékání a pomalému vaření
Jak připravit hovězí roštěnou v šesti jednoduchých krocích. Jakou část masa zvolit
Komentáře