Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Roštěná à la Stroganov je jedním z nejoblíbenějších pokrmů, který kombinuje šťavnaté hovězí maso s lahodnou kyselou omáčkou. Příprava je rychlá, chuťové kombinace nezapomenutelné a flambování dodá jídlu extra šmrnc.

Roštěná à la Stroganov je oblíbené jídlo původem z Ruska, které si našlo cestu i do české kuchyně. Jde o šťavnaté a křehké plátky hovězího masa podávané v krémové omáčce s nakládanými okurkami, cibulí, hořčicí a zakysanou smetanou. Finálnímu pokrmu dává na přitažlivosti flambování, které zvýrazňuje jeho chuť.

Jak připravit roštěnou à la Stroganov

Stroganov je ideální volbou pro slavnostní příležitosti nebo rodinné večeře, kde oceníte nejen skvělou chuť, ale i rychlou přípravu. Stačí kvalitní maso a výsledek bude dokonalý.

  1. Hovězí roštěnou pokrájíme na širší nudličky, které posypeme drceným černým a zeleným pepřem. 
  2. Maso zprudka opékáme na másle po dobu 8 minut, průběžně ho mícháme.
  3. Následně opečené nudličky vložíme do pekáčku, podlijeme hovězím vývarem, zakápneme červeným vínem a pečeme v troubě vyhřáté na 140 °C.
  4. Mezitím si orestujeme na klínky pokrájenou cibuli a žampiony. Zalijeme je rajským protlakem, přidáme na kostičky pokrájené kyselé okurky a podusíme do měkka.
  5. Sos z pečení necháme vychladnout a smícháme ho se zakysanou smetanou. Vzniklou směs vlijeme do omáčky a krátce povaříme.
  6. Na závěr můžeme maso polít vodkou nebo koňakem a flambovat.
  7. Tradiční přílohou jsou opékané brambory, ale hodí se také hranolky, rýže či těstoviny.

Roštěná à la Stroganov je pokrm, který se snadno stane jedním z těch oblíbených ve vaší kuchyni. Je rychlý na přípravu, chutný a elegantní, což ocení nejen vaši hosté, ale i rodina.

Komentáře

Přidat komentář

Přidat komentář

Další tipy a triky