Jak připravit rybu v rosolu. Servírovat ji můžete jako slavnostní předkrm
Dříve nesměla ryba v rosolu, nebo chcete-li v aspiku, chybět u žádného slavnostního jídla jako předkrm. Nyní už se tak často neservíruje, ale i tak stojí za zmínku. Je to totiž skvělý způsob, jak využít zbytky, které by se jinak vyhodily.
Základem tohoto jídla je silný vývar, hlavně z různých odřezků, kůží a ploutví. Potřebujeme totiž, aby po vychladnutí hezky ztuhl a udržel si tvar. Pro jistotu si vezmeme na pomoc také želatinu, kterou k rybímu vývaru přimícháme.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jak připravit rybu v rosolu
Vařenou zeleninu lze nahradit sterilovanou, můžeme přidat i kyselé okurky.
- Uvaříme si silný rybí vývar a přidáme nadrobno nakrájenou kořenovou zeleninu.
- Vložíme porce ryby a vaříme 8–10 minut, podle velikosti filetů.
- Vývar přecedíme, ochutíme solí, pepřem, octem a vmícháme želatinu. Postupujeme podle návodu na obalu.
- Porce ryby naskládáme do misek a postupně zaléváme vlahým vývarem. Průběžně přidáváme vařené či sterilované kousky zeleniny.
- Necháme v lednici pořádně zatuhnout a to alespoň 24 hodin.
Pokrm zajímavé chuti příjemně zpestří náš vánoční jídelníček. Pokud máte další rady a tipy, jak ho připravit, napište nám do komentářů.
Komentáře