Blesková tortilla s kuřecím masem: Vyzkoušejte tento skvělý recept podle videa
Tortilla vznikla ze španělského slova torta a v překladu znamená "dortík". V dnešní době ji známe jako tenkou placku, která se vyrábí nejčastěji z pšeničné nebo kukuřičné mouky, kterou můžeme naplnit podle své chuti a fantazie.
Znáte pravou španělskou tortillu? Vypadá úplně jinak, než jakou ji známe my. Jedná se totiž o vaječnou omeletu s opečenými bramborami a cibulí, nebo případně s dalšími surovinami jako je česnek nebo paprika. U nás je nejznámější tortilla jako tenká placka, kterou plníme masem, zeleninou a dresinkem. Zapéct se dá na mnoho způsobů jako wrap, burrito nebo třeba quesadilla.
Mohlo by vás zajímat
Plněná tortilla s kuřecím masem
Tato lahodná tortilla se hodí jako rychlý oběd nebo večeře. Bude hotová již za 15 minut a na výsledku si určitě pochutnáte.
- Na pánvi rozpalte olej a nasypte na kousky nakrájené kuřecí maso, okořeňte a orestujte.
- Dále potřebujete papriku, červenou cibuli, pórek a jarní cibulku.
- Vše pár minut restujte.
- Přilijte zakysanou smetanu a chilli omáčku. Celou směs promíchejte a dejte stranou.
- Na pánev si nachystejte tortillu, na ni dejte nastrouhaný sýr a připravenou směs, kterou posypete sýrem. Přehněte a restujte na pánvi.
- Tortilla je skvělá jak teplá, tak i jako studená svačinka.
Podívejte se na kompletní znění receptu zde.
Vyzkoušejte tento recept na přípravu domácí tortilly, překvapí vás svou jednoduchostí a výbornou chutí.
Další tipy a triky
Přečtěte si Zobrazit více
Mexická kuchyně dala světu perfektní plněné placky quesadillas. Takhle jednoduše se dělají
Bábovka ze zakysané smetany s vůní skořice: Krásně vláčný lahodný moučník připravíte bez odvažování
Španělská omeleta s bramborami podle Pavla Berkyho: Slavný kuchař prozradil, jak dodat bramborám výraznou chuť
Komentáře