Snadné tvarování plněných rohlíčků z trojúhelníkových výsečí těsta. Upečete je prázdné nebo s náplní?
Určitě víte, že si doma můžete upéct nejen klasické přílohové rohlíky, ale i ty mnohem menší, a třeba i plněné. Pokud je spolehlivý recept, snadno připravíte malé rohlíčky s náplní.
Jednoduše tvarované, z kynutého nebo nekynutého těsta, se slanou nebo sladkou náplní. Je opravdu jen na vás, který recept zvolíte. Prázdné rohlíčky vytvarujete třeba podle některého z receptů na makovky, maličké slané rohlíčky z banketkového těsta, ty plněné mohou být například velmi oblíbené rohlíčky svatomartinské.
Nejoblíbenější recepty
Nejdříve je samozřejmě nutné vybrat si recept, podle kterého budete péct. Poté musíte z recepturních surovin uhníst těsto, které zakryjete proti osychání a necháte vykynout. Vykynuté těsto na lehce pomoučeném stole propracujete a můžete tvarovat. (V případě těsta nekynutého odpadá všechen čas při čekání na vykynutí, ale tvarování probíhá stejně.)
-
Všechno uhnětené, vykynuté a propracované těsto rozdělíte na 2-3 části a z každé vyválíte větší kruh.
-
Kruh rozkrájíte nožem nebo kolečkem na pizzu na 6-8 výsečí.
-
Z každé výseče (trojúhelníku těsta) svinete malý rohlík.
-
Máte-li chuť, můžete je naplnit slanou nebo sladkou náplní, zvolenou podle druhu vykynutého těsta. Slanou náplní může být strouhaný sýr s kouskem uzeniny nebo osolený tvaroh smíchaný s bylinkami - možností je mnoho. Sladkou - kterákoliv z náplní, kterou používáte na koláče nebo třeba jen kostička hořké čokolády.
Další tipy a triky
Přečtěte si Zobrazit více
Pečeme s Ivou: „Lakované“ dvoubarevné rohlíčky z jogurtového těsta
Pečeme s Ivou: Upečte si se mnou škvarkové rohlíčky! Voňavé škvarkovníčky vždy zmizí ze stolu bleskovou rychlostí
Pečeme s Ivou: Sladké rohlíčky s peřinkově měkkou střídou budou díky jednomu kroku navíc extra nadýchané
Komentáře