Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Příprava zapečených chlebů trvá jen asi 20 minut, takže se hodí ve chvílích, kdy už máte opravdu hlad a představa dlouhého čekání na večeři je nemyslitelná. Ve směsi je navíc dostatek zeleniny, takže nemusíte mít výčitky, že příliš hřešíte.

K přípravě zapečených chlebů budete potřebovat poměrně dost surovin, ale nic, co byste doma obvykle neměli. A navíc spotřebujete starší chleba, který stejně nikdo z rodiny nechce jíst.

Jak na přípravu zapečených chlebů

Nejprve si připravíme k ruce všechny potřebné suroviny a můžeme se pustit do výroby směsi.

  1. Nakrájíme červenou papriku, jarní cibulkušunku, sýry (nivu a camembert) nastrouháme nahrubo a česnek prolisujeme.
  2. Všechny suroviny dáme do mísy, přidáme zakysanou smetanu, sůl a pepř a promícháme.
  3. Na plech položíme pečicí papír, na něj plátky chleba a na každý z nich plátek slaniny.
  4. Na slaninu namažeme připravenou směs v požadované šířce.
  5. Nakonec dáme chleby zapéct na 15 až 20 minut do trouby předehřáté na 200 °C. Dozdobit je můžeme čerstvou petrželkou.

Zapečenými chleby můžete potěšit i návštěvu.

Komentáře

Přidat komentář

Přidat komentář

Další tipy a triky