Zapečené chleby jsou rychlé a zasytí jako hlavní chod. S videonávodem je zvládnete snadno
Příprava zapečených chlebů trvá jen asi 20 minut, takže se hodí ve chvílích, kdy už máte opravdu hlad a představa dlouhého čekání na večeři je nemyslitelná. Ve směsi je navíc dostatek zeleniny, takže nemusíte mít výčitky, že příliš hřešíte.
K přípravě zapečených chlebů budete potřebovat poměrně dost surovin, ale nic, co byste doma obvykle neměli. A navíc spotřebujete starší chleba, který stejně nikdo z rodiny nechce jíst.
Jak na přípravu zapečených chlebů
Nejprve si připravíme k ruce všechny potřebné suroviny a můžeme se pustit do výroby směsi.
- Nakrájíme červenou papriku, jarní cibulku a šunku, sýry (nivu a camembert) nastrouháme nahrubo a česnek prolisujeme.
- Všechny suroviny dáme do mísy, přidáme zakysanou smetanu, sůl a pepř a promícháme.
- Na plech položíme pečicí papír, na něj plátky chleba a na každý z nich plátek slaniny.
- Na slaninu namažeme připravenou směs v požadované šířce.
- Nakonec dáme chleby zapéct na 15 až 20 minut do trouby předehřáté na 200 °C. Dozdobit je můžeme čerstvou petrželkou.
Zapečenými chleby můžete potěšit i návštěvu.
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Šťavnatá jablíčka s krustou
Přidáno před 56 minutami
Krabí salát s cuketou
Přidáno před 9 hodinami
Lilek se žampiony, kukuřicí a fazolkami
Přidáno před 11 hodinami
Tvarohový dip k zelenině i masu
Přidáno 18. 9. 2024 12:33
Husí prsa s podzimním ovocem
Přidáno 18. 9. 2024 12:00
Krůtí kousky podle asijské kuchyně
Přidáno 18. 9. 2024 07:50
Přečtěte si Zobrazit více
Jak využít zbylé knedlíky: Klasikou je osmažit s vejci, ale dobře poslouží i do salátů, karbanátků nebo nasladko
Jak připravit rychlou šťávu k masu: V základu by neměl chybět silný a chutný vývar
Potravinové banky, charity i místní spolky: Velký přehled, jak a kde přesně můžete po povodních pomoci i kde pomoc sami získat
Komentáře