Zapečené chleby jsou rychlé a zasytí jako hlavní chod. S videonávodem je zvládnete snadno
Příprava zapečených chlebů trvá jen asi 20 minut, takže se hodí ve chvílích, kdy už máte opravdu hlad a představa dlouhého čekání na večeři je nemyslitelná. Ve směsi je navíc dostatek zeleniny, takže nemusíte mít výčitky, že příliš hřešíte.
K přípravě zapečených chlebů budete potřebovat poměrně dost surovin, ale nic, co byste doma obvykle neměli. A navíc spotřebujete starší chleba, který stejně nikdo z rodiny nechce jíst.
Jak na přípravu zapečených chlebů
Nejprve si připravíme k ruce všechny potřebné suroviny a můžeme se pustit do výroby směsi.
- Nakrájíme červenou papriku, jarní cibulku a šunku, sýry (nivu a camembert) nastrouháme nahrubo a česnek prolisujeme.
- Všechny suroviny dáme do mísy, přidáme zakysanou smetanu, sůl a pepř a promícháme.
- Na plech položíme pečicí papír, na něj plátky chleba a na každý z nich plátek slaniny.
- Na slaninu namažeme připravenou směs v požadované šířce.
- Nakonec dáme chleby zapéct na 15 až 20 minut do trouby předehřáté na 200 °C. Dozdobit je můžeme čerstvou petrželkou.
Zapečenými chleby můžete potěšit i návštěvu.
Další tipy a triky
Přečtěte si Zobrazit více
Jak připravit zakysanou smetanu ze dvou ingrediencí: Nic jednoduššího nenajdete
Elon Musk: Nejbohatší muž planety se cpe každý den koblihami, musí mít sushi a „litry“ kávy z vlastní pražírny
Upotřebit starší chléb nebo pečivo lze s trochou přemýšlení docela snadno. Nabízíme několik praktických nápadů
Komentáře