Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Jednoduché bramborové saláty a pomazánky jsou překvapivě chutné, přitom na ně stačí jen několik surovin. Pokud vám zůstalo několik brambor z předchozího dne, podívejte se na jednoduchý recept a připravte rychlou a levnou pomazánku.

Brambory na pomazánku je nejlepší uvařit ve slupce alespoň několik hodin dopředu, aby dobře zchladly. Poradíte si ale i s horkými bramborami, stačí je pouze zalít studenou vodou a po chvilce slít. Postup můžete opakovat, dokud brambory nebudou vychlazené.

Co dobrého dát na chlebíčky

Bramborových salátů a pomazánek je mnoho, naučíme vás jeden velmi jednoduchý, ale výborný salát, který se báječně hodí na přípravu obložených chlebíčků.

  1. Na základní dávku si připravte 2 brambory, 1 cibuli, 1–4 sterilované okurky a tatarskou omáčku. Na dochucení budete potřebovat sůl a mletý pepř.
  2. Brambory uvařte ve slupce a nechte zchladnout. 
  3. Studené brambory oloupejte a nastrouhejte v misce najemno.
  4. Cibuli nakrájejte nadrobno, stejně tak sterilované okurky.
  5. Cibuli a okurky přidejte k nastrouhaným bramborám a vše dobře promíchejte.
  6. Nyní už stačí pouze přidat trochu tatarské omáčky, osolit a ochutit pepřem.

Uvedený salát (pomazánku) můžete různě obměňovat nebo doplňovat dalšími surovinami podle potřeby. Pamatujte ale, že v jednoduchosti je krása a salát skvěle chutná, když se držíte přesně receptu.

 

Silvestr a vítání nového roku

Silvestrovské oslavy jsou časem radosti a společných chvil, s čím je spojeno nejen pití, ale i vzpomínání a chutné pokrmy. Receptů na zpříjemnění loučení se starým rokem a vítání toho nového je velké množství. Od tradičních pochoutek po originální kulinářské kreace. 

Inspirujte se:

Chlebíčky | Jednohubky | Pomazánky | Lahůdky z listového těsta | Slané pochoutky 

Další tipy a triky