Frgál z tortilly s lahodnou tvarohovou náplní: Videonávod vám poradí s postupem
Rádi si vychutnáte klasický valašský frgál, ale jeho příprava je příliš dlouhá a nejste kamarádi s kynutým těstem? Nezoufejte, jde to i bez něj. Připravte si s námi dokonalý rychlý frgál z tortilly. Výsledek vás opravdu mile překvapí - tak s chutí do toho.
Pravý valašský frgál voní už na dálku a je bohatě zdobený různými náplněmi. Nejčastěji se s ním setkáváme na poutích a jiných slavnostech. Vyrábí se z kynutého těsta a plní různými druhy náplní - od tvarohové, makové, ořechové až po různé ovocné. Jeho příprava je trochu náročnější a ne každý si na ni troufne. Máme pro vás jednoduché řešení. Dokonalý frgál, který báječně chutná a není k němu potřeba zdlouhavá příprava kynutého těsta. Stačí použít tortillu, která vystřídá kynuté těsto - tak to s námi pojďte vyzkoušet.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Frgál z tortilly
Na přípravu budete potřebovat tortillu, tvarohovou náplň a ořechovou drobenku.
- Nejprve si připravte tvarohovou nádivku .
- V míse smíchejte jemný tvaroh, krupicový a vanilkový cukr, citronovou kůru, rum a hrst rozinek.
- Poté si připravte ořechovou drobenku, na kterou budete potřebovat: 25 g másla, 25 g krupicového cukru, 50 g polohrubé mouky a hrst nasekaných ořechů.
- Společně smíchejte všechny ingredience na drobenku a vypracujte ji rukama.
- Na plech vyložený pečicím papírem dejte tortillu.
- Tortillu potřete tvarohovým krémem a navrch přidejte povidla.
- Posypte ořechovou drobenkou.
- Dejte péct na 50 minut do trouby vyhřáté na 180 °C.
Další možností je frgálová buchta na plech, která má velmi snadnou přípravu a je hotová během chvilky. Vyzkoušejte také naše další tipy.
Do komentáře pod článek nám dejte vědět, jak vám jednoduchý frgál z tortilly chutnal a čím jste ho naplnili.
Další tipy a triky
Přečtěte si Zobrazit více
Valašské frgále podle Petry z MasterChefa: Recept na koláče, které rozplakaly i drsného porotce Radka Kašpárka
Frgály jsou oblíbené velké koláče s různými náplněmi a drobenkou. Dají se koupit, ale můžeme si je snadno upéct sami
Naučte se frgále podle profesionálky! Valašská pizza nasladko je světový fenomén
Komentáře