Jak upéct rychlý a chutný perník? Máme pro vás hrníčkový recept, podle kterého to zvládnete během chvilky

Chutný moučník je skvělým základem pohoštění pro rodinu i kamarády. A když času není nazbyt? Pusťte se do hrníčkového moučníku. Velmi oblíbené jsou lité perníky. Variant je mnoho, proto je z čeho vybírat.
Jak připravit lahodný perník
Připravené suroviny zpracujeme na těsto. Nesmí v něm chybět kypřicí prášek do perníku, případně perníkové koření a kakao. Tyto suroviny dodají moučníku tu správnou chuť. Mimo základní suroviny jako mouka, cukr, mléko a olej můžeme přidávat do těsta např. marmeládu, nasekané ořechy, sušené či kandované ovoce nebo kousky čokolády. Hotové těsto vylijeme na vymazaný a vysypaný plech a dáme péct.
Jak dochutit upečený perník
Perník máme brzy upečený, ale než ho budeme podávat, ještě ho dozdobíme a tím zároveň i dochutíme. Možností dozdobení je mnoho a některé varianty se dají dokonce různě kombinovat. Použít na dozdobení můžeme:
- čokoládovou polevu,
- povidla či marmeládu,
- kokos, nasekané ořechy či cukrářské zdobení, to vše k posypání potřeného perníku,
- citrónovou polevu,
- nebo perník jen posypeme cukrem moučkou,
- či dochutíme na talířcích kopečkem šlehačky.
Hrníčkový perník s marmeládou
Stále váháte do jakého hrníčkového perníku se pustit? Názorný postup jednoduchého perníku s čokoládovou polevou můžete zhlédnout v následujícím video-receptu:
Další tipy a triky
Přečtěte si Zobrazit více
Komentáře