Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

S čím rychle připravit špenát? Obvykle ho podáváme s bramborami, knedlíkem nebo těstovinami. Jsou ale i jiné možnosti
Zdroj: Top recepty

Špenát, zvlášť pokud ho připravujeme z mraženého polotovaru, je velmi rychlé jídlo. Nejčastěji ho podáváme s bramborami nebo s knedlíkem. Jaké jsou další možnosti?

Špenát, pokud se dobře uvaří a ochutí, je opravdu pochoutkou. Připravujeme ho v létě na chalupě i doma v zimě, na jeho přípravu využijeme obvykle zmražený polotovar. Dá se samozřejmě připravit i z čerstvých listů. Co ke špenátu podávat?

  1. Ke špenátu často tradičně podáváme uvařené brambory. Bramborová kaše se k němu nehodí, protože má podobnou konzistenci jako špenát.
  2. Výborné jsou bramborové hranolky nebo brambory pečené v troubě.
  3. Ke špenátu můžeme připravit bramborové nebo jakékoli jiné knedlíky. Pro urychlení přípravy oběda použijeme zmrazené (z předchozího vaření) nebo kupované.
  4. Můžeme k němu připravit také nejrůznější těstoviny, nejen kolínka. Zřejmě k němu ale nebudeme podávat špagety.
  5. A vyzkoušeli jte ke špenátu gnocchi? Tato varianta je velmi rychlá. Gnocchi si můžeme koupit do zásoby, nejlépe když jsou zrovna v akci. Ke špenátu chutnají velmi dobře.
  6. Další pohodlnou a chutnou variantou je osmažené pečivo. Vhodný je např. tmavý (celozrnný) rohlík, který nakrájíme na plátky a osmažíme na pánvi jako topinky. Plátky pokládáme rovnou na talíř, k připravenému špenátu.
  7. Ke špenátu rádi podáváme i různě připravená vajíčka (vařená nebo volská oka, palačinky, omelety), různé placičky a karbanátky, případně plátek masa.

Špenát je chutným, zdravým a zároveň finančně výhodným jídlem. Mnoho z nás ho považuje za jedno z nejoblíbenějších zeleninových pokrmů. Dopřejme si ho v té nejlepší úpravě.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přidat komentář

Další tipy a triky