Sáčky na koření jsou praktické a jednoduché, usnadní nám vaření a dochucování jídel
Koření dá našim pokrmům tu správnou chuť. Pokud použijeme mleté, do jídla se krásně rozptýlí. Ale když do jídla dáváme celé kusy, tak je buď pak strávníci dají na talíři stranou, nebo je z jídla musíme nějak odstranit. Sáčky na koření jsou skvělým řešením.
Sáčky se vyplatí při delším vaření, především omáček, nebo i nakládání některých jídel. Můžeme si je ušít z řídkých látek např. z bavlny nebo lnu. Jednodušší je použít čtvereček z fášoviny nebo mušelínu, tedy velmi "řídkých" látek, a jednoduše ho zavázat.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Sáček s kořením během chvilky
Koření položíme na čtvereček, jeho okraje dáme k sobě a zavážeme je pevně provázkem. Celý proces trvá jen chviličku. Pokud provázek necháme na jedné straně delší, jednoduše ho uvážeme k uchu hrnce a na konci vaření obal s kořením z pokrmu (obvykle z omáčky) vytáhneme.
Oblíbené koření do sáčků
Mezi druhy koření, které nejčastěji dáváme do sáčků na dochucování jídel patří celé nové koření, celý pepř a bobkový list. A na závěr jsme pro vás vybrali jídlo, do kterého se vám bude sáček s kořením hodit. Jedná se o svíčkovou omáčku podle oblíbeného receptu.
Další tipy a triky
Přečtěte si Zobrazit více
Na Vánoce patří vaječňák: Nejlepší je z kvalitního rumu a smetany. Pravá vanilka z něj udělá delikatesu
Deset otázek a odpovědí na téma svíčková omáčka: Co potřebujete vědět, aby byla jako od babičky
Nejlepší omáčky české kuchyně. Které jsou ty nejžádanější a jak je připravit
Komentáře