Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Sáčky na koření jsou praktické a jednoduché, usnadní nám vaření a dochucování jídel
Zdroj: Pixabay, Mareefe

Koření dá našim pokrmům tu správnou chuť. Pokud použijeme mleté, do jídla se krásně rozptýlí. Ale když do jídla dáváme celé kusy, tak je buď pak strávníci dají na talíři stranou, nebo je z jídla musíme nějak odstranit. Sáčky na koření jsou skvělým řešením.

Sáčky se vyplatí při delším vaření, především omáček, nebo i nakládání některých jídel. Můžeme si je ušít z řídkých látek např. z bavlny nebo lnu. Jednodušší je použít čtvereček z fášoviny nebo mušelínu, tedy velmi "řídkých" látek, a jednoduše ho zavázat.

Sáček s kořením během chvilky

Koření položíme na čtvereček, jeho okraje dáme k sobě a zavážeme je pevně provázkem. Celý proces trvá jen chviličku. Pokud provázek necháme na jedné straně delší, jednoduše ho uvážeme k uchu hrnce a na konci vaření obal s kořením z pokrmu (obvykle z omáčky) vytáhneme.

Oblíbené koření do sáčků

Mezi druhy koření, které nejčastěji dáváme do sáčků na dochucování jídel patří celé nové koření, celý pepř a bobkový list. A na závěr jsme pro vás vybrali jídlo, do kterého se vám bude sáček s kořením hodit. Jedná se o svíčkovou omáčku podle oblíbeného receptu.

A jak to s celým kořením do omáček děláte vy? Budeme rádi za vaše tipy do komentářů.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přidat komentář

Další tipy a triky

Naposledy jste si prohlédli