Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Na jaře se ve většině z nás zvedne přirozená touha po zdravějším jídle. Procházky svěže zelenou přírodou se mohou stát výpravou za chutnými bylinkami, kterými si zpestříme jídelníček.

Kdo žije na venkově v těsném kontaktu s přírodou, většinou přesně ví, které plané rostliny najde v blízkém okolí a jak je může na obohacení jídelníčku využít. My ostatní se rádi přiučíme nejen v bezpečném poznávání, která rostlina je jedlá a chutná, ale i v tom, jak ji nejlépe sbírat, používat, případně také konzervovat.

Salát z divokých bylin

Byliny a plané rostliny sbírejte vždy na čistých lokalitách, dál od obydlí, psů a nepořádku. Seřadili jsme pro vás jedlé plané rostliny podle abecedy.

Některé bylinky si rádi uchováme ještě k dalšímu využití. Jednoduché je sušení, nejlépe v elektrické sušičce, přichází v úvahu také mražení, ale z některých bylinek si můžeme připravit voňavý sirup nebo pesto, na které budou potřeba např. listy medvědího česneku. Vyzkoušet ho můžete podle následujícího videa:

 

 

 

 

Komentáře

Další tipy a triky

Naposledy jste si prohlédli