Co udělat ze skleněných nudlí? Pokrmy z asijských bister si snadno připravíte doma
Skleněné nudle se nejčastěji vyrábějí ze škrobu fazolí mungo, ale jsou k sehnání i varianty ze škrobu hrachového, kukuřičného či batátového. Jedná se o surovinu typickou pro asijskou kuchyni, kterou najdete v mnoha receptech. Některé z nich vám představíme v tomto článku.
Skleněné nudle se vaří podle návodu na obalu. Jejich doba varu je však velmi krátká, budou uvařené do 5 minut. Některé značky skleněných nudlí je možné pouze zalít horkou vodou a nudle v ní nechat, dokud nezměknou. Někteří výrobci uvádějí, že by se nudle měly před vařením namočit na pár minut do studené vody.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Co udělat ze skleněných nudlí
Skleněné nudle můžete podávat jako hlavní chod se zeleninou, masem a omáčkami různých chutí, ale využijete je i při přípravě předkrmů, polévek či studených salátů.
- Skleněné nudle se přidávají do smažených vietnamských závitků, kdy se nudle nejprve namočí do horké vody, následně se nastříhají na malé kousky, které se smíchají s masovo-zeleninovou směsí, zabalí se do rýžového papíru a usmaží se.
- Hotové skleněné nudle se skvěle vyjímají v čínské polévce se zelím. V ní kromě nudlí a bílého zelí najdete kuřecí maso, sójovou omáčku, chilli a česnek. Polévka se zahušťuje solamylem.
- Skleněné nudle se ale nemusíte bát přidat do silných masových či zeleninových vývarů, kterým asijský nádech dodá například zázvor nebo miso pasta.
- Jako hlavní chod se skleněné nudle nejčastěji míchají s různými druhy masa a zeleninou, ale chutnají i s mořskými plody, tofu či oříšky.
- Nudle lze dochutit i pro nás možná lehce netradičně, a to arašídovým máslem smíchaným se sójovou omáčkou, medem a sezamovými semínky.
- Skleněné nudle je možné podávat i zastudena. Nejčastěji je najdete v salátech plných zeleniny a trhaného masa, zalitých zálivkou z rybí a sójové omáčky.
Další tipy a triky
Přečtěte si Zobrazit více
Komentáře