Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Návštěva je už skoro za dveřmi a vy nevíte, co chutného připravit? Nápadů z listového těsta je mnoho, vybrali jsme pro vás tip na zajímavé a nevšední kytičky. Jsou velmi rychlé i snadné na přípravu a výsledek vás určitě mile překvapí svou výtečnou chutí a vůní.

Listové neboli "lístkové" těsto si získalo svůj název díky způsobu přípravy - potřebujete na ně dva druhy těst, které se na sebe navzájem překládají a válí. Při pečení se tyto dvě vrstvy od sebe oddělují a tak vzniká typické lístkování. V dnešní době si listové těsto můžeme koupit téměř kdekoliv a připravit z něj plno dobrot na slaný nebo sladký způsob

Jednoduché skořicové kytičky z listového těsta 

Provedeme vás postupem krok za krokem:

  1. Na přípravu skořicových kytiček si nejprve rozválíme obdélníkový plát z listového těsta, pokud už nemáme koupený předem připravený plát na pečicím papíru. 
  2. Posypeme plát skořicovým cukrem a válcem ho jemně přitlačíme k těstu.
  3. Těsto celé podélně zarolujeme a rozdělíme na pět stejných dílků.
  4. Každý dílek ještě nařízneme na pět částí a stočením vytvarujeme kytičku
  5. Přendáme na plech, potřeme rozšlehaným vajíčkem a dáme péct.
  6. Po upečení kytičky naplníme krémem a spojíme k sobě. 
  7. Na závěr vše pocukrujeme.

Kompletní znění receptu najdete zde.

Podívejte se ještě na další tipy na jednoduché dobroty z listového těsta

A na závěr? Můžete nám napsat, jak se vám kytičky povedly

 

Komentáře

Přidat komentář

Přidat komentář

Další tipy a triky