Skořicové kytičky z listového těsta: Jsou krásné a chutné. Zvládnete je podle videa
Návštěva je už skoro za dveřmi a vy nevíte, co chutného připravit? Nápadů z listového těsta je mnoho, vybrali jsme pro vás tip na zajímavé a nevšední kytičky. Jsou velmi rychlé i snadné na přípravu a výsledek vás určitě mile překvapí svou výtečnou chutí a vůní.
Listové neboli "lístkové" těsto si získalo svůj název díky způsobu přípravy - potřebujete na ně dva druhy těst, které se na sebe navzájem překládají a válí. Při pečení se tyto dvě vrstvy od sebe oddělují a tak vzniká typické lístkování. V dnešní době si listové těsto můžeme koupit téměř kdekoliv a připravit z něj plno dobrot na slaný nebo sladký způsob.
Mohlo by vás zajímat
Jednoduché skořicové kytičky z listového těsta
Provedeme vás postupem krok za krokem:
- Na přípravu skořicových kytiček si nejprve rozválíme obdélníkový plát z listového těsta, pokud už nemáme koupený předem připravený plát na pečicím papíru.
- Posypeme plát skořicovým cukrem a válcem ho jemně přitlačíme k těstu.
- Těsto celé podélně zarolujeme a rozdělíme na pět stejných dílků.
- Každý dílek ještě nařízneme na pět částí a stočením vytvarujeme kytičku.
- Přendáme na plech, potřeme rozšlehaným vajíčkem a dáme péct.
- Po upečení kytičky naplníme krémem a spojíme k sobě.
- Na závěr vše pocukrujeme.
Kompletní znění receptu najdete zde.
Podívejte se ještě na další tipy na jednoduché dobroty z listového těsta.
Další tipy a triky
Přečtěte si Zobrazit více
Jak připravit linecké? Aby bylo těsto tvárné a cukroví pak krásně křehké, nejdůležitější se vybrat tu správnou mouku
Domácí listové těsto se vyplatí připravit ve větším množství. Přebytečnou část můžete zamrazit na příště
Slaný závin jako z Prostřeno: Jak ho pečeme u nás v redakci a co dáváme do náplně, aby byla šťavnatá?
Komentáře