Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Skořicový trhací chléb je zajímavý dezert, který zaujme vzhledem, chutí i způsobem konzumace. Přitom je snadný na přípravu, takže pokud hledáte něco neotřelého a rychlého, neváhejte ho vyzkoušet.

Skořice je aromatická a svou vůní nezaměnitelná. Vůně skořice vyvolává myšlenky na krupicovou kaši či skořicové šneky, a pokud zkusíte zajímavý trhací skořicový chléb, budete jistě myslet i na něj.

Jak upéct skořicový chléb

Připravte si potřebné suroviny na skořicový chléb a vyhraďte si asi hodinu, než si skutečně pochutnáte.

  1. Nejprve z jogurtu a hladké mouky umíchejte těsto. Přidejte do něj špetku soli, kypřicí prášek a skořici.
  2. Náplň se skládá z javorového sirupu, kokosového oleje a skořice.
  3. Z těsta uválejte tenký plát a potřete ho připravenou náplní. Pomazaný plát můžete ještě posypat skořicí.
  4. Těsto nakrájejte na tak velké dílky, jak velkou máte formu. Dílky vyskládejte na sebe, přendejte do formy a dejte péct.
  5. Během pečení připravte krém smícháním žervé a moučkového cukru. Upečený skořicový chléb tímto krémem namažte nebo polijte.

Skořicový trhací chléb je dovoleno jíst rukama, tak chutná nejlépe.

Komentáře

Přidat komentář

Přidat komentář

Další tipy a triky