Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Škvarky v horkovzdušné fritéze: Připravte si domácí pochoutku téměř bez práce
Zdroj: Toprecepty

Škvarky vznikají jako vedlejší produkt při škvaření sádla. Pro mnohé z nás je to úžasný bonus, protože jsou skvěle křupavé a chuťově zkrátka dokonalé. Připravit je lze i v horkovzdušné fritéze a my vám poradíme, jak na to.

Doma škvařené sádlo se chuťově nedá srovnat s tím kupovaným, stejně tak i škvarky. Domácí je zkrátka domácí. Sádlo můžete škvařit v širokém hrnci se silným dnem, v troubě, ale také v horkovzdušné fritéze. Poradíme, jak jednoduše na to.

Jak připravit škvarky v horkovzdušné fritéze

Příprava škvarků není složitá, stačí jim jen dopřát potřebný čas, aby se z nich vyškvařilo všechno sádlo a byly do zlatavé barvy usmažené a lahodně křupavé.

  1. Připravte si sádlo, nejlépe to hřbetní. Skvělý je i bůček - na masové škvarky. Nakrájejte ho na stejně velké kostky, aby se škvařily rovnoměrně (2x2 cm).
  2. Nakrájené sádlo vložte do formy nebo zapékací misky, která se vejde do horkovzdušné fritézy. Díky skvělé vodivosti tepla je vhodná keramická nádoba.
  3. Fritézu nastavte na 180 °C po dobu 30 minut. Každých 10 minut však sádlo se škvarky jemně promíchejte. Hotové škvarky jsou zlatavě propečené a křupavé.
  4. Jakmile jsou škvarky hotové přesně podle vašich představ, což může trvat daných 30, ale i 40 minut, vyjměte nádobu z horkovzdušné fritézy a slijte sádlo. Buďte opatrní při manipulaci s nádobou i sádlem, vše je velmi horké.
  5. Škvarky nechte vychladnout, poté posolte a můžete si začít pochutnávat. Skvělé jsou s čerstvým chlebem, ale také v dokonalé škvarkové pomazánce.
  6. Sádlo uskladněte v neprodyšné nádobě v lednici. Využití najde při smažení, ale i při pečení pečiva či koláčů - dodá jim jemnost a nadýchanost.

Máme pro vás pár rad na závěr. Sádlo (či bůček) nekrájejte na příliš malé kousky, byly příliš vypečené a drolivé. Také nevolte vyšší teplotu, škvarky by se mohly spálit, přitom však uvnitř zůstat syrové. A v neposlední řadě myslete na vhodné množství sádla, aby se škvarky připravovaly rovnoměrně. Vyzkoušíte tento styl přípravy?

Komentáře

Přidat komentář

Přidat komentář

Další tipy a triky

Naposledy jste si prohlédli