Škvarky v horkovzdušné fritéze: Připravte si domácí pochoutku téměř bez práce
Škvarky vznikají jako vedlejší produkt při škvaření sádla. Pro mnohé z nás je to úžasný bonus, protože jsou skvěle křupavé a chuťově zkrátka dokonalé. Připravit je lze i v horkovzdušné fritéze a my vám poradíme, jak na to.
Doma škvařené sádlo se chuťově nedá srovnat s tím kupovaným, stejně tak i škvarky. Domácí je zkrátka domácí. Sádlo můžete škvařit v širokém hrnci se silným dnem, v troubě, ale také v horkovzdušné fritéze. Poradíme, jak jednoduše na to.
Mohlo by vás zajímat
Jak připravit škvarky v horkovzdušné fritéze
Příprava škvarků není složitá, stačí jim jen dopřát potřebný čas, aby se z nich vyškvařilo všechno sádlo a byly do zlatavé barvy usmažené a lahodně křupavé.
- Připravte si sádlo, nejlépe to hřbetní. Skvělý je i bůček - na masové škvarky. Nakrájejte ho na stejně velké kostky, aby se škvařily rovnoměrně (2x2 cm).
- Nakrájené sádlo vložte do formy nebo zapékací misky, která se vejde do horkovzdušné fritézy. Díky skvělé vodivosti tepla je vhodná keramická nádoba.
- Fritézu nastavte na 180 °C po dobu 30 minut. Každých 10 minut však sádlo se škvarky jemně promíchejte. Hotové škvarky jsou zlatavě propečené a křupavé.
- Jakmile jsou škvarky hotové přesně podle vašich představ, což může trvat daných 30, ale i 40 minut, vyjměte nádobu z horkovzdušné fritézy a slijte sádlo. Buďte opatrní při manipulaci s nádobou i sádlem, vše je velmi horké.
- Škvarky nechte vychladnout, poté posolte a můžete si začít pochutnávat. Skvělé jsou s čerstvým chlebem, ale také v dokonalé škvarkové pomazánce.
- Sádlo uskladněte v neprodyšné nádobě v lednici. Využití najde při smažení, ale i při pečení pečiva či koláčů - dodá jim jemnost a nadýchanost.
Máme pro vás pár rad na závěr. Sádlo (či bůček) nekrájejte na příliš malé kousky, byly příliš vypečené a drolivé. Také nevolte vyšší teplotu, škvarky by se mohly spálit, přitom však uvnitř zůstat syrové. A v neposlední řadě myslete na vhodné množství sádla, aby se škvarky připravovaly rovnoměrně. Vyzkoušíte tento styl přípravy?
Komentáře