Jak udělat sladkou jedlou kytici? Uděláme radost ženě, ale tak trochu i sobě
Slané kytice dostávají převážně muži, sladké zase ženy. Koupená bonboniéra a květiny, které nevydrží ani do druhého dne, jsou přežitkem. Sladký pugét je originálním dárkem, do kterého můžeme vložit své srdce.
Na rozdíl od slané kytice může být ta sladká pouze jednodruhová nebo se v ní kombinují živé květiny s jedlými ingrediencemi. Můžeme pracovat s různými materiály, které nám pomohou vytvořit tvar pugétu.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Z čeho vyrobit sladkou jedlou kytici
Použijeme drátky, špejle, ozdobný papír, papírové kornoutky a misky:
- Na špejle napícháme celé drobné ovoce (možno i jako špíz).
- Ovoce můžeme před napíchnutím namočit do čokoládové nebo karamelové polevy a posypat cukrovým zdobením.
- Použijeme ozdobené perníčky, malé sušenky, dortová lízátka, kousky marhmallow, pralinky a truffle, želé bonbóny nebo kousky čokolády.
- Kytice z celého ovoce vypadá úžasně, pokud je kombinovaná s živými květy nebo také s originálně zabalenými bonbóny.
- Marcipánové květy, které jsou napíchnuté na špejlích nebo na drátcích, mohou sloužit i jako ozdoba slavnostního dortu.
Všechny špejle přiložíme k sobě a svážeme drátkem. Kytici zabalíme do papíru, vložíme do sklenice a odložíme do chladna. Kulaté ingredience, napíchnuté na špejle, se nesmí hýbat - proto špejle napícháme do papírového talířku, který ovoci vytvoří misku, a svážeme špejle až pod ním. Vše se musí připravit těsně před darováním.
Komentáře
20. 6. 2024 05:36