Trápíte se, čím překvapit na svatého Valentýna své milované? Již nemusíte. Sladká snídaně plná srdcí to řekne za vás
14. února má svátek Valentýn a svatý Valentýn je patronem zamilovaných i milovaných. Tento pro některé nový, ale láskyplný svátek, proniká i do naší kultury. Co byste řekli na snídani plnou srdcí a lásky přímo na talíři?
Ideální je tento trik použít na roládu nebo palačinky, ale kreativitě ani sladkým snídaním se meze nekladou, a můžete jej vyzkoušet i s vaječnou omeletou. Co myslíte, stojí za to si jednou přivstat, a udělat svému milovanému radost?
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jak udělat srdce na roládě?
Je to snadné. Vyberte si recept na oblíbenou roládu, červené barvivo a sáček. Postačí i pevnější sáček se zapínáním do mrazáku.
- Připravte těsto na roládu podle receptu.
- Část těsta oddělte a obarvěte na červeno pomocí barviva.
- Připravte si plech s pečicím papírem a místo v lednici/mrazáku.
- Červené těsto si připravte do sáčku a tvořte na pečicím papíru malá srdíčka.
- Plech dejte vychladit do lednice, popř. do mrazáku.
- Přidejte zbytek těsta a pečte podle receptu.
- Po vychladnutí naplňte a roláda plná lásky je hotová.
Pokud si troufnete i na sladký nápis, nezapomeňte jej napsat pozpátku. Ideálně udělejte roládu den předem a klidně přizvěte děti, minimálně na míchání barev budou nápomocní.
Jak udělat srdce na palančinkách/lívancích?
Začátek bude stejný jako u rolády. I zde si obarvíme část těsta a vložíme ji do sáčku.
- Rozpálíme pánev s tukem.
- Červeným těstem tvoříme na pánvi srdíčka.
- Srdíčka neotáčíme a přidáme na ně neobarvené těsto.
- Otočíme celou palačinku/lívanec.
- Podáváme s láskou.
Banánové lívance i pro děti
Určitě to bude chtít trochu cviku, ale originalita a láska, která bude z každého moučníku cítit, povýší vaše jídlo na úplně novou úroveň. Vyzkoušejte náš video-recept s banánovými lívanci, které jsou zcela bez cukru a vhodné i pro menší děti.
Další tipy a triky
Přečtěte si Zobrazit více
Víte, kdy a proč používat pečicí papír? Hodí se i do mrazničky nebo při vaření v páře!
Nedělní mlsání: 3 tipy na rychlé moučníky. Dáte si hrnkový čokoládový koláč nebo banánové muffiny?
Máslo, sádlo nebo olej: Víte, který tuk je nejvhodnější na smažení řízků a který se hodí na palačinky?
Komentáře