Jak udělat slanou jedlou kytici? Stačí oblíbené dobroty, špejle a trochu fantazie
Slaná kytice je originálním a vkusným dárkem pro muže. Nahradila v minulosti oblíbený dárkový koš, plný v té době těžko dostupných potravin. Vyrobit kytici zvládne každý - stačí mít k její přípravě dost jedlých ingrediencí.
Květiny jsou muži přijímány s rozpaky, ale jedlá kytice je něco úplně jiného. Pugét, složený z dobrot, které má muž rád, si na jeho stole najde vždy místo. Poradíme vám, jak takovou kytici připravit doma z běžně dostupných potravin.
Mohlo by vás zajímat
Z jakých potravin je jedlá kytice
Všechno k přípravě kytice nakoupíme a připravíme předem:
- Kadeřavý salát, dlouhý pórek nebo jarní cibulku, svazek petrželky.
- Dlouhé klobásky, čabajku, suchý salám na růžičky, šunku na ruličky.
- Kuličky mozzarelly, kostičky barevného sýra, sýrové nitě, oštěpek.
- Cherry rajčátka, papričky, okurky, brokolici, ředkvičky, olivy.
- Slané tyčinky a krekry, preclíky, ořechy v těstíčku, paličky česneku.
Jak poskládat jedlou kytici
Potřebujeme dlouhé špejle a sklenici na odkládání části kytice:
- Nejjednoduším způsobem je napíchat ingredience na dlouhé špejle jako špízy. Vytvoříme dlouhé stonky, které složíme do kytice, proložíme slanými tyčkami a stonky pórku, které po délce nastříháme. Spodní část kytice zabalíme do hlávkového salátu jako do ozdobného papíru.
- Na konce špejlí poloviční délky napícháme potraviny a zeleninu - můžeme je ozdobně nakrájet nebo nařezat. Špejle spojíme ve spodní části k sobě, proložíme růžičkami brokolice a květinami ze šunky a sýra, celou kytici dozdobíme petrželkou nebo pórkem.
- I bez špejlí vytvoříme kytici - například do kornoutu z pečicího papíru. Kornout vysypeme oříšky a na ně rozložíme kadeřavý salát, naskládáme růžičky ze salámu, trubičky ze sýra, květy pažitky, ozdobně nastříhaný pórek, malá rajčátka a kolečka okurky. Spodek kornoutu omotáme ozdobným papírem.
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Plněný lilek
Přidáno před 1 hodinou
Thajské závitky
Přidáno před 4 hodinami
Meteník z pečenky
Přidáno před 8 hodinami
Bramborová polévka s uzeným masem a lesními houbami
Přidáno před 10 hodinami
Filety candáta na másle, zázvoru a česneku se zeleninou
Přidáno před 13 hodinami
Marinované řízky pečené v troubě
Přidáno před 22 hodinami
Komentáře