Slané kynuté koblihy jsou originální a velmi chutné. Videonávod ukáže, jak na ně
Oblíbené dozlatova usmažené koblížky, ale v originálním slaném provedení? Tak to musíte vyzkoušet. Jsou velmi snadné na přípravu a chutnají přímo famózně. Hned při prvním kousnutí si je oblíbíte.
Když uslyšíte slovo kobliha, každý z vás si jistě představí dozlatova usmažené, voňavé koblížky s lahodnou marmeládou uvnitř. A co kdyby byly přesně takhle nádherně usmažené a voňavé, ale se slanou nadílkou uvnitř? Také se vám sbíhají sliny? Tyhle slané koblížky si přímo zamilujete. Uvnitř se totiž skrývá pořádná porce sýru a šunky. Jejich příprava je velmi snadná a na výsledku si tak pochutnáte, že příště připravíte rovnou dvojitou dávku.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Slané kynuté koblihy
Jejich přípravu hravě zvládnete.
- Nejdříve si připravte kynuté těsto, na které budete potřebovat: Mléko, olej, vejce, sušené droždí, lžíci cukru a sůl.
- Mokrou směs důkladně promíchejte a přidejte hladkou mouku.
- Těsto je potřeba pořádně umíchat a vytvořit z něj bochníček, který necháte nejméně půl hodiny kynout.
- Mezitím si připravte náplň do koblih, která se skládá z nakrájeného sýra, šunky a taveného sýra.
- Pro zvýraznění chuti můžete přidat jarní cibulku nebo čerstvé bylinky.
- Vykynuté těsto si rozdělte na jednotlivé části, ze kterých utvoříte placičky.
- Tyto placičky začněte plnit připravenou náplní.
- Vytvořené koblihy namáčejte do vody a obalujte ve strouhance.
- Obalené koblihy už jen stačí osmažit z obou stran.
Podívejte se na kompletní znění receptu na slané kynuté koblihy.
Pokud máte doma horkovzdušnou fritézu, můžete slané kynuté koblížky připravit s její pomocí.
Další tipy a triky
Přečtěte si Zobrazit více
Deset častých otázek a odpovědí na téma koblihy: Jak je naplnit marmeládou a jak je smažit
Jarní cibulka: Nositel prvních čerstvých vitamínů! Vypěstovat ji můžete i ve sklenčice
Kynuté těsto na cokoli: Univerzální hrníčkové těsto na koláčky, buchty, záviny i šátečky zvládne každý, postup je snadný
Komentáře