Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Oblíbené dozlatova usmažené koblížky, ale v originálním slaném provedení? Tak to musíte vyzkoušet. Jsou velmi snadné na přípravu a chutnají přímo famózně. Hned při prvním kousnutí si je oblíbíte.

Když uslyšíte slovo kobliha, každý z vás si jistě představí dozlatova usmažené, voňavé koblížky s lahodnou marmeládou uvnitř. A co kdyby byly přesně takhle nádherně usmažené a voňavé, ale se slanou nadílkou uvnitř? Také se vám sbíhají sliny? Tyhle slané koblížky si přímo zamilujete. Uvnitř se totiž skrývá pořádná porce sýru a šunky. Jejich příprava je velmi snadná a na výsledku si tak pochutnáte, že příště připravíte rovnou dvojitou dávku.

Slané kynuté koblihy

Jejich přípravu hravě zvládnete.

  1. Nejdříve si připravte kynuté těsto, na které budete potřebovat: Mléko, olej, vejce, sušené droždí, lžíci cukru a sůl
  2. Mokrou směs důkladně promíchejte a přidejte hladkou mouku.
  3. Těsto je potřeba pořádně umíchat a vytvořit z něj bochníček, který necháte nejméně půl hodiny kynout.
  4. Mezitím si připravte náplň do koblih, která se skládá z nakrájeného sýra, šunky a taveného sýra
  5. Pro zvýraznění chuti můžete přidat jarní cibulku nebo čerstvé bylinky.
  6. Vykynuté těsto si rozdělte na jednotlivé části, ze kterých utvoříte placičky.
  7. Tyto placičky začněte plnit připravenou náplní.
  8. Vytvořené koblihy namáčejte do vody a obalujte ve strouhance.
  9. Obalené koblihy už jen stačí osmažit z obou stran.  

Podívejte se na kompletní znění receptu na slané kynuté koblihy

Pokud máte doma horkovzdušnou fritézu, můžete slané kynuté koblížky připravit s její pomocí. 

Do komentáře pod článek nám dejte vědět, jak se vám náš recept na slané kynuté koblihy líbil

 

Komentáře

Přidat komentář

Přidat komentář

Další tipy a triky