Slané náplně do buchet a koláčů jsou podobně variabilní jako ty sladké
Pokud neholdujete sladkému nebo prostě jen chcete změnu, můžete vaše koláče a buchty naplnit slanou náplní. Pochutnáte si stejně tak. Slané koláče nebo buchty přijdou vhod jako pohoštění, ale také namísto svačiny.
Naslano můžete naplnit v podstatě každé těsto od kynutého přes listové, odpalované až po křehké. Těsto při přípravě neslaďte nebo jen minimálně (kynuté jen lžičkou cukru pro vzejití kvásku). Náplněmi pak mile překvapíte každého u stolu.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Slané náplně do buchet
Vyberte si podle chuti, dovedností i fantazie z několika možností:
- Tepelně upravené maso umleté nebo drobně nakrájené, pro lepší soudržnost spojené bešamelem nebo třeba mletými vařenými bramborami, je vynikající.
- Tepelně upravené nebo uzené rybí maso je pro milovníky ryb to pravé. V nouzi postačí i okapaná rybí konzerva.
- Uzené maso, uzeniny nebo slanina pečivu dodá výraznou chuť, oblíbenou u všech, kteří jedí maso. Na Moravě i jinde se vdolky plněné uzeným masem dávají koledníkům jako odměny za koledování.
- Sýry dodávají pečivu výraznou vůni a chuť. K naplnění pečiva se většinou kombinují s uzeninami nebo se zeleninou.
- Kysané zelí musí být pečlivě vymačkané, aby šťáva nerozmočila těsto. Často se doplňuje slaninou nebo jinými uzeninami.
- Tepelně upravená zelenina kraluje hlavně slaným koláčům typu quiche.
- Vařené brambory jsou levnou náplní. Pokud je doplníte výrazným sýrem, mletými škvarky nebo uzeninou, náplň vám ostudu určitě neudělá.
Pro inspiraci začátečníkům nabízíme videorecept na variace slaných náplní do listového těsta:
Komentáře