Slaný mousse je nadýchaná dobrota: Může ozdobit chlebíčky a jednohubky
Slaný mousse pochází z francouzského receptu na čokoládovou pěnu, ze které se během doby vytvořily různé variace, včetně slané. K jeho ochucení můžeme použít zbytky masa, zeleniny, ryb, ale také ořechy a různé bylinky.
Pěna nemusí být jen sladká, ale může být také slaná. Připravuje se podobným způsobem, ale s jinými ingrediencemi. Lehké masové a zeleninové pěny nezatíží náš organismus tak, jako hutné pomazánky, a jsou vhodné i k dekorování slaných dezertů.
Jak na přípravu slaného mousse
Slaná varianta se podává teplá i studená:
- Připravujeme ho vyšleháním bílkového sněhu, majonézy nebo pomazánkového másla s rozmixovanou pastou z masa, ryb, taveného sýra nebo zeleniny.
- Jemně upravenou pěnou můžeme naplnit cukrářský sáček a pomocí řezané špičky plnit zeleninu (rajčata) nebo zdobit chlebíčky a jednohubky.
Slaná pěnová pomazánka
Nadýchaná pomazánka přímo volá po ozdobení zelenými bylinkami:
- Ušlehaná ochucená pěna je výbornou pomazánkou vhodnou k svačině, večeři i jako občerstvení pro návštěvu.
- Pevné kousky masa a zeleniny včetně zelených bylinek vmícháme do našlehané pěny stěrkou nebo vařečkou.
Slané dorty mohou být ozdobené stejně krásně jako jejich sladké varianty. Pěnou v cukrářském sáčku a s pomocí řezané zdobičky vytvoříme růžičky a ozdoby, které dále dekorujeme bylinkami, kousky zeleniny, plátky šunky nebo lososa.
Komentáře (2)
U fotografií v záhlaví chybí popisy - buď uvedení použitých surovin nebo link na recept.