Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Jak na pevnou šlehačku? S naším návodem to zvládnou i začátečníci
Zdroj: Maxpixel.net

Vyšlehat šlehačku není složité, ale jako každá činnost vyžaduje soustředění na práci a správný postup.

Na rozdíl od bílků, které se lépe šlehají vlažné nebo v pokojové teplotě, smetana ke šlehání (minimálně 33 % tuku) musí být dobře vychlazená. Vyjmeme ji z chladničky, vlijeme do vyšší nádoby. Do smetany můžeme předem rozmíchat moučkový cukr, vanilku nebo ztužovač šlehačky.

Jak na šlehačku?

Elektrickým nebo mechanickým šlehačem s metlami začneme šlehat nejdříve na mírné otáčky (vysoké otáčky hned zpočátku způsobí cákání smetany do okolí), po mírném zhoustnutí otáčky zvýšíme a šleháme téměř dotuha. Ke konci otáčky zase snížíme a došleháme. Jen dejte pozor, abyste šlehačku nepřešlehali, vyrobili byste máslo.

Šlehačka bez ztužovače dlouho nevydrží, je nutné ji spotřebovat brzy.

Komentáře

Přidat komentář

Přidat komentář

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více