Šlehačkovou roládu zvládne s videonávodem každý. Nadchne i celiaky
Pokud nemůžete jíst klasickou mouku, anebo právě doma žádnou nemáte, ještě to neznamená, že si nemůžete upéct vynikající dezert nebo zákusek. Bez mouky můžete připravit třeba právě tuto šlehačkovou roládu, která je navíc velmi snadná a vynikající.
Těsto na šlehačkovou roládu se skládá jen ze tří surovin. Potom už potřebujete jen smetanu ke šlehání, a pokud chcete, pak také ovoce (doporučujeme čerstvé jahody nebo banány), které z rolády udělá letní osvěžující dezert.
Jak upéct šlehačkovou roládu
Hotovou ji máte už za půl hodiny, postup je velmi rychlý.
- Žloutky oddělíme od bílků a z bílků vyšleháme tuhý sníh.
- Žloutky vyšleháme s cukrem do pěny. Přidáme prosáté kakao a zamícháme.
- Těsto dokončíme opatrným vmícháním bílkového sněhu.
- Těsto nalijeme na plech vyložený pečicím papírem, uhladíme ho a necháme upéct.
- Upečené těsto překryjeme utěrkou, plech otočíme vzhůru nohama a opatrně sejmeme pečicí papír.
- Těsto můžeme srolovat a necháme ho vychladnout. Jelikož je krásně vláčné, rolování není nutné.
- Těsto rozvineme, potřeme šlehačkou (případně vložíme i kousky ovoce) a znovu roládu svineme. Poté už zbývá jen roládu dozdobit.
Roládu můžete zamrazit, i po rozmražení je výborná.
Další tipy a triky
Přečtěte si Zobrazit více
Jak připravit linecké? Aby bylo těsto tvárné a cukroví pak krásně křehké, nejdůležitější se vybrat tu správnou mouku
Desatero rad na téma jahody: Jak je vysazovat, pěstovat, sklízet a zpracovat v kuchyni
Na Vánoce patří vaječňák: Nejlepší je z kvalitního rumu a smetany. Pravá vanilka z něj udělá delikatesu
Komentáře
2. 8. 2024 06:55
2. 8. 2024 06:51
Prosím o rozpis surovin - ve videu ani v textu není . Děkuji. Havl