Sloní žrádlo je pikantní směs, skvělá k večeři nebo jako pomazánka na chlebíčky
Sloní žrádlo je pikantní směs ze salámu, koření, majonézy a papriček, kterou podáváme k večeři nebo jako součást pohoštění pro návštěvy. Sloní žrádlo je známé také pod názvem ševcovská pomazánka.
Mohlo by vás zajímat
Jak připravit sloní žrádlo
Přesný recept na pomazánku neexistuje, zkusíme trochu improvizovat:
- 300 g měkkého salámu - junior, godhaj, šunkový nebo dietní salám - nakrájíme na tenké nudličky nebo umeleme na masovém strojku.
- V kastrůlku svaříme 2 lžíce oleje, 2 lžíce kečupu, 2 lžíce hořčice, 1 lžičku chilli, sůl a trochu cukru. Směs při vaření prská!
- Nasekáme okurku a vmícháme ji do salámu spolu s vychladlou směsí. Přidáme majonézu a vytvoříme konzistenci, jakou potřebujeme.
Silvestr a vítání nového roku
Silvestrovské oslavy jsou časem radosti a společných chvil, s čím je spojeno nejen pití, ale i vzpomínání a chutné pokrmy. Receptů na zpříjemnění loučení se starým rokem a vítání toho nového je velké množství. Od tradičních pochoutek po originální kulinářské kreace.
Inspirujte se:
Chlebíčky | Jednohubky | Pomazánky | Lahůdky z listového těsta | Slané pochoutky
Další tipy a triky
Přečtěte si Zobrazit více
Jak uchovat chilli papričky? Krásně barevné plody dají našim gulášům tu pravou chuť
15 nejchutnějších jablečných moučníků: Nechte se inspirovat výběrem receptů
Potřebujete nasytit rodinu za pár korun? Zkuste slovenské prívarky. Bývají zeleninové, luštěninové a dokonce bramborové
Komentáře (2)