Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Šmakoun je potravina z vaječných bílků, která se prodává ve formě malých válečků. Na trhu již existují i Šmakouny různě ochucené, klasický má však neutrální chuť, a proto se hodí do mnoha slaných i sladkých pokrmů.

Šmakoun se používá zejména při přípravě nízkokalorických jídel, jelikož neobsahuje žádný tuk ani cukr. Pokrmu naopak dodává pořádnou nálož bílkovin, což ocení zejména sportovci, ale i lidé, kteří nejí maso.

Šmakoun v kuchyni

Šmakouna je možné jíst studeného - jen tak. Nedá se však říct, že byste si na něm při tomto způsobu podávání vyloženě pochutnali. Proto přinášíme několik tipů, jak ho chutně zapracovat do jídelníčku, a zařadit tím do své stravy více potřebných bílkovin.

Avokádo se stává čím dál tím více oblíbenější. Když k němu přidáte uvařená vejce, cibuli a koření, máte hned jednoduchou a chutnou pomazánku k pečivu. A když do mixéru navíc přihodíte i kousek Šmakouna, bude pomazánka i plná bílkovin.

 

Komentáře

Další tipy a triky