Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Lahodné a křupavé smažené sýrové kuličky jsou velmi jednoduché a rychlé na přípravu, obvykle nám k tomu postačí pouze dvě ingredience. Hotové kuličky můžeme podávat s oblíbeným dipem nebo jako přílohu k bramborové kaši.

Rychlá chutná a velmi jednoduchá "jednohubka", tak to jsou lahodné smažené sýrové kuličky, které si můžete vychutnat jen tak, s vašim oblíbeným dipem, nebo je použít jako skvělou přílohu k obědu či večeři. K jejich přípravě vám budou stačit pouhé dvě ingredience a výsledek vás velmi mile potěší. 

Kalendář Celý kalendář

Jak připravit sýrové kuličky

Na přípravu kuliček budete potřebovat: 3 bílky, 250 g eidamu 30%, olej na smažení. Na přípravu dipu: 1 zakysaná smetana, 1 stroužek česneku, bylinky dle chuti sůl a pepř. 

  1. Vyšlehejte vaječné bílky do pevné pěny.
  2. Přidejte nastrouhaný sýr a důkladně promíchejte.
  3. Vznikne směs, ze které budete tvarovat kuličky
  4. Na pánev dejte nejprve pořádně rozpálit olej, a pak už jen pozvolna smažte dozlatova.
  5. Po usmažení kuličky položte na papír a nechte je okapat od přebytečného tuku.
  6. Přejeme dobrou chuť!

Máme pro vás pár dalších tipů na smažené křupavé pochoutky: 

Jak se vám kuličky povedly? Můžete nám napsat do komentářů pod článkem.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přidat komentář

Další tipy a triky