Jak si ulehčit smažení koblih? Pečicí papír zajistí jejich nadýchanost i krásný tvar
Plněné bochánky z kynutého těsta, které nepečeme, ale smažíme - přesně to jsou nejen Čechy milované koblihy. A ty domácí jsou jednoznačně nejlepší. Sami si totiž určíme nejen jejich velikost, druh a množství náplně, ale i míru osmažení.
Úspěšně zvládnete celou přípravu koblih, ale nakonec vaši snahu zničí jejich přenesení do rozpáleného oleje? Máme pro vás vychytávku, díky které se tohle už nikdy nestane a vy budete servírovat lahodné koblihy dokonalého tvaru.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Smažení koblih za pomoci pečicího papíru
Vytvarované bochánky pokládejte na pečicí papír. Ten můžete předem nastříhat na čtverečky, ale také ho lze stříhat až s nakynutými koblihami. I s pečicím papírem pak přenášejte koblihy do rozpáleného oleje. Díky minimální manipulaci těsto neslehne ani se nezdeformuje, ale zůstane nadýchané a v dokonalém tvaru.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Pečicí papír se po pár vteřinách smažení koblih uvolní, pak ho jednoduše vyndejte a koblihy dosmažte. Vyzkoušejte tuto vychytávku na jednoduchých koblihách:
Komentáře