Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Smetanová omáčka z pečených paprik se výtečně hodí k těstovinám. Překvapí jednoduchou přípravou a jemnou chutí
Zdroj: TopRecepty.cz

V letních měsících není čas na zdlouhavé vaření a přípravu hutných a těžkých jídel. Každý si rád uvaří lehký oběd, který je během chvilky na stole. Když je navíc připraven z čerstvé zeleniny, nemůžete si přát nic lepšího. Jak si takový oběd připravit z pečených červených paprik, to vám poradíme v našem článku.

Papriky jsou letní zeleninou, která je spolu s rajčaty a okurkami velmi oblíbená. V letních měsících jsou papriky plné vitamínů a byla by škoda toho nevyužít a něco si z nich nepřipravit. Papriky výborně chutnají čerstvě utržené v lehkých salátech, ale jsou i velmi lahodné, když se tepelně zpracují. Pečené papriky v troubě jdou navíc lehce oloupat a zbavíte se tak slupky, která je pro mnohé těžce stravitelná. Takto upravené papriky se pak hodí na přípravu pomazánek či omáček na těstoviny

Smetanová omáčka je raz dva hotová

Na dvě porce budeme potřebovat: 3 velké červené masité papriky, 2 lžíce rajského protlaku, 1 cibuli, 4 stroužky česneku, 1-2 chilli papričky, 200 ml smetany ke šlehání, sýr Gran Moravia, sůl, olivový olej.

  • Nejprve si připravíme papriky, které vložíme do pekáčku, dáme do trouby (rozehřáté na 200 °C) a pečeme cca 30 minut, než se na nich začnou tvořit puchýřky.
  • Horké papriky vložíme do sáčku, uzavřeme a necháme je "zapařit". Z paprik sloupneme slupku a odstraníme semínka.
  • V hluboké pánvi rozehřejeme olivový olej, vložíme jemně nakrájenou cibuli, necháme ji zpěnit, přidáme česnek nakrájený na plátky, rajský protlak, chilli papričky a na mírném ohni podusíme.
  • Do pánve přidáme připravené papriky, společně krátce povaříme, přilijeme smetanu a necháme přejít varem.
  • Na závěr vše dochutíme solí a rozmixujeme na jemnou hustou omáčku.
  • Těstoviny připravíme podle návodu al dente a promícháme s omáčkou. Na talíři posypeme sýrem.

Plněné papriky s rajskou omáčkou

Papriky, které jsou plněné mletým masem a jsou připravené s rajskou omáčkou neřadíme k lehkým obědům jako těstoviny se smetanovou omáčkou, ale jedná se také o oběd, který se typicky připravuje v létě, a to díky velké úrodě paprik. V letní sezóně můžete do omáčky místo protlaku přidat čerstvě utržená rajčata ze zahrady a připravit si tak jídlo plné vitamínů. K omáčce se nejlépe hodí houskový knedlík nebo těstoviny. S přípravou vám pomůže náš video-recept.

Používáte při vaření pečené papriky? Budeme rádi, když se s námi o své oblíbené recepty podělíte v komentáři pod článkem.

Komentáře

Přidat komentář

Přidat komentář

Další tipy a triky