Věděli jste, že každá sněhová vločka je orgininál? Jedinečnou sněhovou vločku můžete nabídnout i svým blízkým
Sněhové vločky k Vánocům patří. Je v nich zakleto kouzlo zimy, sněhových radovánek i dětské radosti. Věděli jste, že žádná vločka není stejná jako druhá? Jednu můžete připravit jednoduše v kuchyni, jako originální občerstvení pro své blízké.
Možná vás pečení cukroví vůbec neláká, a přesto byste chtěli něco snadného připravit na vánoční stůl? Rozhodujete se mezi sladkým nebo slaným? Zkuste vánoční sněhovou vločku.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Co potřebujeme na sněhovou vločku?
Netřeba žádných složitostí, je to jednoduché pečení. Všechno to jsou ingredience, které se jistě najdou ve vaší domácnosti:
- listové těsto
- náplň:
- sladká – skořicová (máslo, cukr, skořice) nebo třeba domácí nutella
- slaná – kečup, uzenina, sýr
Jak vytvoříme vločku?
Potřebujeme váleček (či předem rozválené těsto), hrnek, ostrý nůž. Koleda nebo vánoční film, puštěný při této činnosti, nejsou na škodu:
- Listové těsto rozválíme a připravíme čtverce cca 25x25 cm (aspoň 3).
- Těsto potřeme vybranou náplní a přikryjeme přes sebe. Opakujeme podle počtu čtverců.
- Z těsta vykrojíme kruh o průměru cca 25 cm. Tip: pokud se vám krásný kruh nedaří, vyzkoušejte obkreslit talíř či hrnec
- Doprostřed kruhu postavíme hrnek.
- Řežeme již na pečicím papíru a od hrnku směrem ven, aby vnikl sudý počet klínků.
- Vezmeme vždy dva sousední klínky, stočíme je dovnitř a spojíme na vnější straně kruhu.
- Vločku potřeme rozšlehaným vejcem a vložíme do trouby.
- Pečeme podle návodu na 210 °C po dobu cca 15-20 minut dozlatova. Tip: z odřezků udělejte kuličky, které rozmáčknete o pečicí papír. Vzniknou lahodné bochánky.
Sněhová vločka, stromeček či kapr?
Že je nádherná? A počkejte, až ji upečete a ochutnáte. Můžete vyzkoušet podobným způsobem vytvořit stromeček nebo třeba klasického kapra. Pokud milujete snadné recepty z listového těsta, vyzkoušejte tyčinky podle videoreceptu nebo navštivte náš receptář.
Vánoce a vánoční cukroví
Vánoce patří k nejkouzelnějším obdobím v roce a nedomyslitelně k nim patří vůně domácího cukroví.
Zpravidla se začíná perníčky, poté následují zástupci z křehkého těsta – vanilkové rohlíčky, linecké, pracny. Ke konci adventního období přijdou na řadu sněhové pusinky a kokosky. A nakonec dojde řada na nepečené druhy cukroví, jakou jsou vosí hnízda a různé kuličky.
Mohlo by vás zajímat:
Linecké cukroví | Perníčky | Nepečené cukroví | Pracny | Vanilkové rohlíčky | Kokosky | Vosí hnízda
Komentáře