Neodolatelnou chuťovkou se jednoznačně staly šneky z listového těsta - jejich příprava je rychlá a snadná, navíc pouze ze zásob ukrytých v lednici. Pohostit s nimi můžete jakoukoli návštěvu a vždy sklidíte velkou pochvalu.
Šneky z listového těsta jsou velmi oblíbenou rychlovkou, a to jak pro zkušené hospodyňky, tak i pro ty začínající. Variant, čím šneky plnit, je nespočet, a to jak na slaný způsob, tak i na sladký. Poradíme vám, které varianty jsou nejoblíbenější.
Šneky můžete naplnit naprosto čímkoli, krásný kontrast po upečení vytvoří například špenát či medvědí česnek nebo také tmavý lilek. Použijete-li rajčata, skvělou chuť šneků podpoříte přidáním česneku a bylinek (např. bazalka či oregáno).
Naprosto tradiční náplní do šneků z listového těsta se staly uzeniny a sýry, a to především šunka, suchý salám či slanina. Výjimkou není také použití mletého kořeněného masa. Ze sýru často volíme nivu, chedar či klasický eidam.
Listové těsto má neutrální chuť, a proto z něj dokážete upéct i báječné sladké pochoutky. Snadno tak připravíte k odpolední kávě či pro nečekanou návštěvu šneky s vůní skořice a perníku nebo s chutí čokolády i švestkových povidel.
Komentáře