Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Neodolatelnou chuťovkou se jednoznačně staly šneky z listového těsta - jejich příprava je rychlá a snadná, navíc pouze ze zásob ukrytých v lednici. Pohostit s nimi můžete jakoukoli návštěvu a vždy sklidíte velkou pochvalu.

Šneky z listového těsta jsou velmi oblíbenou rychlovkou, a to jak pro zkušené hospodyňky, tak i pro ty začínající. Variant, čím šneky plnit, je nespočet, a to jak na slaný způsob, tak i na sladký. Poradíme vám, které varianty jsou nejoblíbenější.

Šneky se zeleninou

Šneky můžete naplnit naprosto čímkoli, krásný kontrast po upečení vytvoří například špenát či medvědí česnek nebo také tmavý lilek. Použijete-li rajčata, skvělou chuť šneků podpoříte přidáním česneku a bylinek (např. bazalka či oregáno).

Šneky s uzeninou a sýrem

Naprosto tradiční náplní do šneků z listového těsta se staly uzeniny a sýry, a to především šunka, suchý salám či slanina. Výjimkou není také použití mletého kořeněného masa. Ze sýru často volíme nivu, chedar či klasický eidam.

Šneky na sladký způsob

Listové těsto má neutrální chuť, a proto z něj dokážete upéct i báječné sladké pochoutky. Snadno tak připravíte k odpolední kávě či pro nečekanou návštěvu šneky s vůní skořice a perníku nebo s chutí čokolády i švestkových povidel.

Voňavé pizza šneky s lahodnou náplní snadno upečete s pomocí názorného videoreceptu. Zkušené hospodyňky mohou listové těsto připravit rovnou vlastní.

A jaké jsou vaše další nejoblíbenější chuťovky k pohoštění? Napište nám do komentáře.

Komentáře

Přidat komentář

Přidat komentář

Další tipy a triky