Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Snickers je skládaná tyčinka z nugátu, arašídů a karamelu, obalená mléčnou čokoládou. Mezi sportovci a turisty je velmi oblíbená pro rychlé doplnění energie. K častému mlsání však kvůli množství cukru není vhodná.

Tyčinky Snickers jsou úžasně dobré a dospívající děti je milují, nicméně jsou plné cukru, který děti ani dospělí nepotřebují. Existují vhodnější varianty tyčinek, které si můžeme doma sami připravit a vždy budeme vědět, co v nich je. Poradíme vám.

Jak připravit tyčinky Snickers

Na malý plech rozložíme pečicí papír. Příprava se skládá z několika kroků:

  1. Na první vrstvu tyčinek smícháme dohladka rozmixované ovesné vločky, umleté mandle, vanilku a přírodní agávový, javorový či kokosový sirup. Pro lepší konzistenci přidáme kousek másla a zpracujeme do hmoty, kterou naneseme na pečicí papír a pečlivě uhladíme.
  2. Na druhou vrstvu tyčinek umixujeme datle s arašídovým máslem a špetkou soli. Datle musí být jemné - pokud nemáme silný mixér, jsou k dostání hotové datlové pasty. Do směsi vmícháme opražené nasekané arašídy a naneseme ji na první vrstvu. Pokud je příliš měkká, vložíme plech na chvíli do mrazáku.
  3. Na třetí vrstvu tyčinek potřebujeme čokoládu. Na pravé snickersky patří kvalitní mléčná čokoláda, ale kdo má radši hořkou, může jí dát přednost. Čokoládu rozpustíme ve vodní lázni a pokud bude potřeba, zředíme ji trošičkou másla, aby nebyla příliš křehká a lámavá. Nalijeme ji na plech a ten vložíme do lednice.

Na jednu z možností přípravy Snickers se podívejte v našem videu:

Tyčinky Snicker jsou známé i díky své karamelové vrstvě - pokud se jí nechceme vzdát, nahradíme druhou vrstvu karamelem s arašídy a dáme si jednu túru navíc.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přidat komentář