Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Snídaně jako z luxusní restaurace u vás doma? Máme pro vás jednoduchý návod, jak si připravit skvělé vejce Benedikt. Stačí vám k tomu pouze běžně dostupné suroviny a trocha fantazie.

Vejce Benedikt je lahodný pokrm z opečeného pečiva (podle původního receptu se používal slaný muffin), na které se dá plátek uzeniny, pak ztracené vejce a přelije se holandskou omáčkou. Ukážeme vám jednoduchý postup, jak vejce Benedikt připravíte z pohodlí domova, abyste si vychutnali jejich skvělou chuť

Jak připravit vejce Benedikt 

  1. Do mísy nad vodní lázeň dáme vejce a ocet, osolíme a šleháme, dokud nám pěna nezhoustne.
  2. Poté pomaličku přiléváme horké máslo a šleháme.
  3. Vznikne nám krásně hustá konzistence.
  4. Dále si připravíme ztracené vejce tak, že ve vodě s octem vytvoříme vír a vhodíme vejce. 
  5. Necháme chvíli vařit a poté vytáhneme, žloutek uvnitř by měl být tekutý.
  6. Pak už můžeme servírovat - na toust s uzeninou dáme ztracené vejce, přelijeme holandskou omáčkou, posypeme červenou paprikou a pažitkou.
  7. Přejeme dobrou chuť.

Kalendář Celý kalendář

Vyzkoušejte s námi tento výborný a snadný recept a dejte do komentářů vědět, jak se vám povedl. 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přidat komentář

Další tipy a triky