Připravte si na snídani oblíbené vejce Benedikt podle našeho videonávodu
Snídaně jako z luxusní restaurace u vás doma? Máme pro vás jednoduchý návod, jak si připravit skvělé vejce Benedikt. Stačí vám k tomu pouze běžně dostupné suroviny a trocha fantazie.
Vejce Benedikt je lahodný pokrm z opečeného pečiva (podle původního receptu se používal slaný muffin), na které se dá plátek uzeniny, pak ztracené vejce a přelije se holandskou omáčkou. Ukážeme vám jednoduchý postup, jak vejce Benedikt připravíte z pohodlí domova, abyste si vychutnali jejich skvělou chuť.
Mohlo by vás zajímat
Jak připravit vejce Benedikt
- Do mísy nad vodní lázeň dáme vejce a ocet, osolíme a šleháme, dokud nám pěna nezhoustne.
- Poté pomaličku přiléváme horké máslo a šleháme.
- Vznikne nám krásně hustá konzistence.
- Dále si připravíme ztracené vejce tak, že ve vodě s octem vytvoříme vír a vhodíme vejce.
- Necháme chvíli vařit a poté vytáhneme, žloutek uvnitř by měl být tekutý.
- Pak už můžeme servírovat - na toust s uzeninou dáme ztracené vejce, přelijeme holandskou omáčkou, posypeme červenou paprikou a pažitkou.
- Přejeme dobrou chuť.
Kalendář Celý kalendář
Den vejce Benedikt
Pokud si v restauraci dnes objednáte vejce Benedikt, čeká vás příjemné chuťové překvapení. Pokrm se skládá ze ztraceného (pošírovaného, zastřeného)… Více o významném dni
Další tipy a triky
Přečtěte si Zobrazit více
Vynikající išlské dortíčky podle Sandtnerky: Tradiční cukroví jako od babičky voní kakaem, skořicí a rumem
Jak připravit linecké? Aby bylo těsto tvárné a cukroví pak krásně křehké, nejdůležitější se vybrat tu správnou mouku
15 nejlepších receptů na vánoční cukroví: Prohlédněte si výběr z našeho receptáře
Komentáře