Špagetová dýně: Máme pro vás jednoduchý videonávod na její zpracování
Špagetová dýně je velmi jednoduchá na přípravu a zpracování. Má nízký obsah kalorií a je bohatá na živiny. Lehce ji můžeme použít jako náhradu těstovinových špaget a vykouzlit z ní zdravý oběd nebo večeři.
Špagetová dýně původem pochází z Japonska, pěstuje se v různých tvarech a barvách, přičemž nejčastěji ji známe jako ovál žluté barvy. Po tepelném zpracování můžeme z její dužiny pomocí vidličky získat dlouhá vlákna připomínající špagety, odtud si také získala svůj název. Ze všech druhů dýní má nejjemnější chuť a hodí se téměř ke každému pokrmu.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jak zpracovat špagetovou dýni
Máme pro vás jednoduchý postup.
- Dýni umyjeme, rozkrojíme a vydlabeme semínka.
- Celý povrch potřeme olivovým olejem, dáme na plech a upečeme. Vezmeme si vidličku a tvoříme "špagety".
- Takto připravené špagety můžeme použít jako přílohu k mnoha pokrmům.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Dýňové špagety na mnoho způsobů
Nastal ten správný čas doplnit zásoby vitamínů na zimu a proto je špagetová dýně tou správnou volbou. Obsahuje mnoho minerálních látek, vlákniny a vitamínů skupiny B. Hodí se také do redukčního jídelníčku, protože obsahuje málo kalorií.
Připravit si ji můžete třeba se svou oblíbenou omáčkou, například boloňskou. Výborně se hodí k zapékání nebo jako italská specialita aglio olio s bylinkami.
Další tipy na pokrmy ze špagetové dýně
Špagetová dýně má díky své jemné chuti širokou škálu využití ve slaných i sladkých pokrmech. Můžeme ji použít jako základ do polévky, s kombinací výraznějších bylinek, její chuť si zamilujete. Skvěle se hodí i jako příloha k masu.
Další tipy a triky
Přečtěte si Zobrazit více
Jak připravit linecké? Aby bylo těsto tvárné a cukroví pak krásně křehké, nejdůležitější se vybrat tu správnou mouku
Encyklopedie dýní a co s nimi v kuchyni: Máslová se hodí do koláčů, hokkaido do polévek i k pečení a špagetová jako příloha
Jednoduchý irský chléb kypřený sodou zvládnou i úplní začátečníci
Komentáře