Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Špagetová dýně je velmi jednoduchá na přípravu a zpracování. Má nízký obsah kalorií a je bohatá na živiny. Lehce ji můžeme použít jako náhradu těstovinových špaget a vykouzlit z ní zdravý oběd nebo večeři.

Špagetová dýně původem pochází z Japonska, pěstuje se v různých tvarech a barvách, přičemž nejčastěji ji známe jako ovál žluté barvy. Po tepelném zpracování můžeme z její dužiny pomocí vidličky získat dlouhá vlákna připomínající špagety, odtud si také získala svůj název. Ze všech druhů dýní má nejjemnější chuť a hodí se téměř ke každému pokrmu. 

Jak zpracovat špagetovou dýni

Máme pro vás jednoduchý postup. 

  1. Dýni umyjeme, rozkrojíme a vydlabeme semínka.
  2. Celý povrch potřeme olivovým olejem, dáme na plech a upečeme. Vezmeme si vidličku a tvoříme "špagety". 
  3. Takto připravené špagety můžeme použít jako přílohu k mnoha pokrmům. 

Dýňové špagety na mnoho způsobů

Nastal ten správný čas doplnit zásoby vitamínů na zimu a proto je špagetová dýně tou správnou volbou.  Obsahuje mnoho minerálních látek, vlákniny a vitamínů skupiny B. Hodí se také do redukčního jídelníčku, protože obsahuje málo kalorií. 

Připravit si ji můžete třeba se svou oblíbenou omáčkou, například boloňskou. Výborně se hodí k zapékání nebo jako italská specialita aglio olio s bylinkami.

Další tipy na pokrmy ze špagetové dýně

Špagetová dýně má díky své jemné chuti širokou škálu využití ve slaných i sladkých pokrmech. Můžeme ji použít jako základ do polévky, s kombinací výraznějších bylinek, její chuť si zamilujete. Skvěle se hodí i jako příloha k masu. 

Jaké zkušenosti s touto dýní máte vy? Můžete nám napsat své tipy do komentářů pod článkem.

 

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přidat komentář

Další tipy a triky