Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Špagety po uhlířsku podle ČSN: Vyzkoušejte přípravu těstovin zase trošku jinak
Zdroj: Freepik

Když se řekne pojem špagety, co vás napadne jako první? Mnoho z nás si okamžitě představí špagety s boloňskou omáčkou, někteří pak špagety carbonara, ale jen málokomu vyvstanou na mysli špagety uhlířské.

Počítáte dny do výplaty nebo se vám prostě jen nechce jet nakoupit a doplnit poloprázdnou lednici - a přesto potřebujete připravit chutné jídlo? Pak sáhněte po recepturách ČSN, ve kterých najdete bohatou inspiraci na nespočet pokrmů.

Jak připravit špagety po uhlířsku podle ČSN

Tento levný a snadný recept zvládne i naprostý začátečník v kuchyni. Na množství pro 4 osoby si připravte 360 g suchých špaget, 80 g slaniny, 8 vajec, 80 g strouhaného parmezánu, tuk (olej) na smažení, sůl a pepř podle vaší chuti.

  1. Špagety uvařte ve větším množství vody podle návodu na obalu.
  2. Uvařené těstoviny propláchněte čistou vodou, nechte důkladně okapat a poté do nich zamíchejte menší množství oleje.
  3. Na trošce tuku (oleje či sádla) osmahněte na nudličky či na kostičky nakrájenou slaninu, přidejte rozšlehaná vejce, osolte, opepřete a nechte lehce zhoustnout.
  4. Jakmile směs na pánvi dostatečně zhoustne (podle vašich představ), zamíchejte do ní připravené špagety a celek prohřejte.
  5. Každou porci špaget po naservírování na talíř posypte strouhaným parmezánem a ozdobte nasekanými natěmi čerstvých bylinek.

Špagetám po uhlířsku se často přezdívá "počeštěné špagety carbonara", souhlasíte s tím? My rozhodně ne - při použití správných surovin chutná každý pokrm zcela jinak. Máte rádi uhlířské špagety? Napište nám do komentářů, budeme se těšit.

Komentáře

Další tipy a triky