Špagety po uhlířsku podle ČSN: Vyzkoušejte přípravu těstovin zase trošku jinak
Když se řekne pojem špagety, co vás napadne jako první? Mnoho z nás si okamžitě představí špagety s boloňskou omáčkou, někteří pak špagety carbonara, ale jen málokomu vyvstanou na mysli špagety uhlířské.
Počítáte dny do výplaty nebo se vám prostě jen nechce jet nakoupit a doplnit poloprázdnou lednici - a přesto potřebujete připravit chutné jídlo? Pak sáhněte po recepturách ČSN, ve kterých najdete bohatou inspiraci na nespočet pokrmů.
Mohlo by vás zajímat
Jak připravit špagety po uhlířsku podle ČSN
Tento levný a snadný recept zvládne i naprostý začátečník v kuchyni. Na množství pro 4 osoby si připravte 360 g suchých špaget, 80 g slaniny, 8 vajec, 80 g strouhaného parmezánu, tuk (olej) na smažení, sůl a pepř podle vaší chuti.
- Špagety uvařte ve větším množství vody podle návodu na obalu.
- Uvařené těstoviny propláchněte čistou vodou, nechte důkladně okapat a poté do nich zamíchejte menší množství oleje.
- Na trošce tuku (oleje či sádla) osmahněte na nudličky či na kostičky nakrájenou slaninu, přidejte rozšlehaná vejce, osolte, opepřete a nechte lehce zhoustnout.
- Jakmile směs na pánvi dostatečně zhoustne (podle vašich představ), zamíchejte do ní připravené špagety a celek prohřejte.
- Každou porci špaget po naservírování na talíř posypte strouhaným parmezánem a ozdobte nasekanými natěmi čerstvých bylinek.
Špagetám po uhlířsku se často přezdívá "počeštěné špagety carbonara", souhlasíte s tím? My rozhodně ne - při použití správných surovin chutná každý pokrm zcela jinak. Máte rádi uhlířské špagety? Napište nám do komentářů, budeme se těšit.
Komentáře