Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

K pohoštění návštěvy, ale třeba i na večer ke sledování filmů se hodí něco menšího na zub. Zajímavým tipem můžou být tyto spirály z párku, tedy jakýsi masový špíz. Kromě těsta je můžete vylepšit kečupem, hořčicí či tatarkou, ale i bylinkami nebo cibulí.

Párkové spirály se díky špejli dobře konzumují, můžete je totiž okusovat a nepotřísnit si ruce omáčkami. Velkou výhodou je také jejich rychlá příprava; hotové jsou do půlhodiny i s upečením.

Jak připravit spirály z párků

Kromě potřebných surovin na spirály z párků si můžete připravit i další, na které máte právě chuť.

  1. Těsto na croissanty rozkrájejte na proužky široké asi 2 cm (vyjde jich asi 24) a sviňte je do provázku.
  2. Na špejli napíchněte minipárek, nařízněte ho do spirály a opatrně roztáhněte.
  3. Vezměte jeden z proužků těsta a obtočte jej kolem špejle v místě, kde je párek naříznutý.
  4. Spirály položte na pečicím papírem vyložený plech a potřete je rozšlehaným vejcem.
  5. Pečte 10 minut na 200 °C.
  6. Po upečení spirály dozdobte kečupem a hořčicí, přidat můžete i osmaženou cibulku a řeřichu.

Spirály z párků dobře poslouží i jako večeře.

Komentáře

Další tipy a triky