Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Jak ohřát omáčku: 7 tipů pro správný ohřev
Zdroj: Pixabay, ailinder

Omáčky neodmyslitelně patří k české kuchyni. Češi je natolik milují, že nikdy nevaří pouze jednu či dvě porce. Ohřívání omáček není žádný problém, pokud víte, jak na to. A my vám to rádi ulehčíme našimi tipy.

Omáčky jsou skvěle variabilní. Servírovat se dají s těstovinami, knedlíky, některé i s noky či bramborami. Jak ale na jejich správný ohřev, abyste si na omáčkách mohli pochutnat i další den? Díky našim radám už nebudete z ohřevu nikdy zklamaní.

Jak správně ohřát omáčku

Máme pro vás několik tipů, jak docílit správného ohřátí jakékoliv omáčky.

  1. Nespěchejte. Omáčka se musí prohřát. Přiveďte ji k varu, zadělejte poklicí a prohřívejte při nízké teplotě. Správně prohřátá omáčka mírně probublává.
  2. Během ohřívání omáčku míchejte pro rovnoměrný ohřev. Také tím předejdete jejímu připalování.
  3. Pokud je omáčka příliš hustá, nebojte se ji naředit. Ředit je ale potřeba po menších dávkách a s citem.
  4. Připaluje se vám omáčka při ohřevu? Skvělou možností je ohřev ve vodní lázni.
  5. Pokud chcete ohřívat omáčku v mikrovlnné troubě, nezapomeňte na poklop. Jinak vás bude čekat pořádný úklid.
  6. Omáčky obsahující žloutky se již ohřívat nedoporučuje, protože by se mohly v omáčce srazit a tím ji celou znehodnotit.
  7. Houbové omáčky také nemůžeme doporučit k ohřevu, můžete si tím přivodit zažívací potíže, obzvláště máte-li citlivé zažívání.

Ať už se rozhodnete pro ohřev v hrnci, v troubě, v mikrovlnné troubě nebo ve vodní lázni, určitě docílíte kýženého výsledku. Budeme rádi, pokud nám do komentářů napíšete, jakou omáčku máte nejraději. A k načerpání nové inspirace pro vás máme video-recept na skvělou a rychlou koprovou omáčku. Dobrou chuť.

Komentáře

Přidat komentář

Přidat komentář

Další tipy a triky