Jak ohřát omáčku: 7 tipů pro správný ohřev
Omáčky neodmyslitelně patří k české kuchyni. Češi je natolik milují, že nikdy nevaří pouze jednu či dvě porce. Ohřívání omáček není žádný problém, pokud víte, jak na to. A my vám to rádi ulehčíme našimi tipy.
Omáčky jsou skvěle variabilní. Servírovat se dají s těstovinami, knedlíky, některé i s noky či bramborami. Jak ale na jejich správný ohřev, abyste si na omáčkách mohli pochutnat i další den? Díky našim radám už nebudete z ohřevu nikdy zklamaní.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jak správně ohřát omáčku
Máme pro vás několik tipů, jak docílit správného ohřátí jakékoliv omáčky.
- Nespěchejte. Omáčka se musí prohřát. Přiveďte ji k varu, zadělejte poklicí a prohřívejte při nízké teplotě. Správně prohřátá omáčka mírně probublává.
- Během ohřívání omáčku míchejte pro rovnoměrný ohřev. Také tím předejdete jejímu připalování.
- Pokud je omáčka příliš hustá, nebojte se ji naředit. Ředit je ale potřeba po menších dávkách a s citem.
- Připaluje se vám omáčka při ohřevu? Skvělou možností je ohřev ve vodní lázni.
- Pokud chcete ohřívat omáčku v mikrovlnné troubě, nezapomeňte na poklop. Jinak vás bude čekat pořádný úklid.
- Omáčky obsahující žloutky se již ohřívat nedoporučuje, protože by se mohly v omáčce srazit a tím ji celou znehodnotit.
- Houbové omáčky také nemůžeme doporučit k ohřevu, můžete si tím přivodit zažívací potíže, obzvláště máte-li citlivé zažívání.
Ať už se rozhodnete pro ohřev v hrnci, v troubě, v mikrovlnné troubě nebo ve vodní lázni, určitě docílíte kýženého výsledku. Budeme rádi, pokud nám do komentářů napíšete, jakou omáčku máte nejraději. A k načerpání nové inspirace pro vás máme video-recept na skvělou a rychlou koprovou omáčku. Dobrou chuť.
Komentáře