Proč se vám srazil krém a jak ho napravit? Vyberte si ze 3 možností
Sražený krém se přihodí asi každému začátečníkovi. Důležité je se z chyb poučit a umět je napravit. Nabízíme tři možnosti nápravy a věříme, že příště se vám krém již povede.
Ve valné většině nehod je na vině rozdílná teplota másla a zbytku surovin. Všem surovinám musíme dát čas dojít do stejné (pokojové) teploty. To znamená máslo vyjmout včas z chladničky a vařený základ krému nechat opravdu zchladnout na pokojovou teplotu. Také veškeré ochucení (rum, kakao, ořechy apod.) musí mít pokojovou teplotu.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jak napravit sražený krém
Když už se vám krém i přes veškerou opatrnost srazí, můžete ho celkem snadno napravit. Máte na výběr tři možnosti.
- Misku s krémem zavěsíme nad páru, opatrně nahřejeme, sejmeme a důkladně vyšleháme. Máslo musí jen povolit, nikoliv se rozehřát.
- Vyšleháme kousek změklého másla a po lžících do něj postupně zašleháme sražený krém.
- Rozpustíme asi centimetrový plátek 100% ztuženého tuku. Už ne teplý, ale ještě tekutý tuk pomalu zašleháme do sraženého krému. Krém pak bude i lépe držet tvar.
Další tipy a triky
Přečtěte si Zobrazit více
Trvanlivý krém z moučné kaše využijete při plnění dortů, rolád, řezů nebo cukroví. Poradíme, jak na něj a jakou mu dát příchuť
Petr Štěpánek preferuje chlapské vaření: Používám koření, které by normální člověk nepozřel, směje se herec
Detox nemusí znamenat zákaz, ale správnou volbu
Komentáře