Srpnové výsevy ředkviček: Je tu opět čas, kdy se ředkvičkám daří, zalévání je ale nutností
Ředkvičky vnímáme především jako jarní zeleninu, během léta ji obvykle nepěstujeme, letní počasí pro ni není to pravé. Ale když se léto posune do druhé poloviny, vrací se znovu období pro růst ředkviček příznivé.
Na začátku srpna se nám již některé záhony po pěstování zeleniny uvolnily, a to je příležitost znovu vyset ředkvičky. Pokud budou mít příznivé podmínky k růstu, bude se jim dařit a brzy naši péči odmění. V horkém létě pěstování nebývá úspěšné, protože během dlouhých dnů ředkvičky brzy vybíhají do květu, ale v srpnu se již dny zkracují. Ředkvičky jsou výborné v syrovém stavu, ke zdobení jídel a do salátů. A pokud jich vypěstujete příliš, i tak si s nimi jistě poradíte. Inspiraci najdete v následujícím článku:
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jak pěstovat ředkvičky
Ředkvičky patří k velmi nenáročným druhům zeleniny, nicméně ne vždy se naše pěstitelské úsilí potká s úspěchem. A jak se starat o ředkvičky, aby dobře rostly?
- Ředkvičky vyséváme na záhon dobře vyčištěný od plevelů a nakypřený. Můžeme je pěstovat i v mírném polostínu.
- Sejeme je velmi řídce. Husté výsevy co nejdříve jednotíme.
- Ředkvičky potřebují dostatek pravidelné vláhy.
- Výsev lze přikrýt bílou netkanou textilií, ředkvičky pod ní porostou ještě lépe a záhon bude chráněný před vysycháním.
- Ředkvičky mají krátkou vegetační dobu - příznivé podmínky jim pomáhají k dobrému růstu, ale v horších podmínkách růst stagnuje a chuť bulviček není valná.
- Narůstající ředkvičky včas protrháváme - postupně sklízíme ty největší a ty menší budou mít prostor k dorůstání.
Na závěr pro vás máme tip na ředkvičkový salát. Připravit si ho můžete podle následujícího videa:
Další tipy a triky
Přečtěte si Zobrazit více
Ozdoby připravené z ředkviček vám zachutnají již od pohledu. Máme pro vás několik možností, jak je vykrojit
Jak zdobit pomocí ředkviček. Z jednoduchých tvarů, zvířátek a květů budou mít radost i děti
Nejlepší recepty z ředkviček. Osvědčené pomazánky a saláty z jarní kořenové zeleniny
Komentáře