Jak připravit staročeskou rýži, abychom si pochutnali. Je výbornou přílohou k masům na přírodní způsob
Staročeská rýže může být výbornou přílohou k masům na přírodní způsob. Není složité ji připravit a naše návodné video vám usnadní její zvládnutí.
Jak připravit staročeskou rýži
Anglickou slaninu nakrájejte na drobné kostičky a na trošce oleje restujte, dokud nepustí tuk.
Pak k ní přidejte drobně nakrájenou cibuli, osmahněte, až cibule začne chytat barvu. Pokud byla slanina libovější, přidejte ještě trochu oleje. Pak přisypte propláchnutou rýži a nechte ji zesklovatět za stálého míchání. Zalijte dvojnásobným množstvím vody, osolte a okořeňte. Snižte plamen a přikryté poklicí duste, dokud rýže nezměkne.
Hotovou rýži lehce promíchejte vidličkou.
Komentáře
před 15 hodinami