Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Staročeská rýže může být výbornou přílohou k masům na přírodní způsob. Není složité ji připravit a naše návodné video vám usnadní její zvládnutí.

Jak připravit staročeskou rýži

Anglickou slaninu nakrájejte na drobné kostičky a na trošce oleje restujte, dokud nepustí tuk.

Pak k ní přidejte drobně nakrájenou cibuli, osmahněte, až cibule začne chytat barvu. Pokud byla slanina libovější, přidejte ještě trochu oleje. Pak přisypte propláchnutou rýži a nechte ji zesklovatět za stálého míchání. Zalijte dvojnásobným množstvím vody, osolte a okořeňte. Snižte plamen a přikryté poklicí duste, dokud rýže nezměkne.

Hotovou rýži lehce promíchejte vidličkou. 

Komentáře

Moc dobrý nápad!!

Přidat komentář

Přidat komentář

Další tipy a triky