Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Štikozubec je lahodná mořská ryba, která se pyšní jemným masem a mnohostranným využitím v kuchyni. Objevte, jak jej připravit, aby zazářil na vašem talíři. Přinášíme tipy na zdravé recepty, které zvládne i začátečník.

Štikozubec je mezi milovníky mořských ryb oblíbenou volbou díky své jemné chuti a nízkému obsahu tuku. Tato ryba, která žije převážně v Atlantiku, ve Středozemním a Černém moři, je nejen chutná, ale také plná bílkovin, omega-3 mastných kyselin a minerálů. 

Jak připravit štikozubce

Štikozubec, neboli hejk či mořská štika patří do čeledi treskovitých ryb a obývá především chladnější hluboké vody, kde se živí drobnými rybami a korýši.

Štikozubec je skvělou volbou pro každého, kdo hledá chutné a zdravé jídlo snadné na přípravu. Ať už jej pečete, smažíte nebo vaříte v páře, vždy vykouzlíte na talíři delikátní pokrm, který ocení celá rodina. Přidejte tuto rybu do svého jídelníčku a užijte si chuť moře přímo u vás doma.

Komentáře

Další tipy a triky